Tämä Helsingin 200 nuoren joukkotappelusta tiedetään nyt: Ensin oli skismaa, sitten alkoi somevärväys – "Malmilla oli tapahtunut jotain"

Sadat nuoret rähinöivät Helsingissä: Poliisi hajotti nuorisoryhmiä eri suuntiin 0:44
Kenenkään videolla esiintyvän ihmisen ei tiedetä osallistuneen joukkotappeluihin.

Helsingin Malmilla tapahtui eilen illalla noin 200 nuoren joukkotappelu, jonka poliisi keskeytti. Tilanteen jälkeen suuri joukko nuoria siirtyi Pasilaan, missä poliisi joutui jälleen puuttumaan häiriökäyttäytymiseen.

Artikkelin yllä näkyvä video on kuvattu tilanteessa, jossa poliisi on tiettävästi jo hajottanut suuren nuorisojoukon ja ohjaa näitä poispäin Pasilan asemalta. Kenenkään videolla esiintyvän ei tiedetä osallistuneen tappeluun tai muuhun rähinöintiin.

Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen kertoo, että joukkorähinän taustalla näyttäisi olleen joidenkin nuorten väliset erimielisyydet.

– Oli ollut skismaa, ja sosiaalisen median kautta oli värvätty ystäviä mukaan. Siellä (Malmilla) oli tapahtunut jotain, ja poliisi joutui puuttumaan. Tämän verran tiedetään tällä hetkellä.

– Nämä kaksi paikkaa, Malmi ja Pasila, ovat valikoituneet kohtaamispaikaksi, sillä sinne on helppo kokoontua.

"Nuoret ovat ehkä nyt hieman toimettomia"

Poliisi kertoi aiemmin, että kukaan ei loukkaantunut joukkotappelussa, eikä ketään otettu kiinni. Asiasta ei Taposen mukaan ole myöskään kirjattu yhtään rikosilmoitusta. Helsingin poliisin ennalta ehkäisevä yksikkö kuitenkin selvittää tapahtuneen taustoja vielä tarkemmin.

Taponen pohtii, että suureksi paisuneen kohtaamisen taustalla saattavat osin vaikuttaa koronarajoitusten aiheuttamat olosuhteet.

– Nuoret ovat ehkä nyt hieman toimettomia, kun ei ole sellaista turvallista kokoontumispaikkaa, kun esimerkiksi nuorisotalot ovat kaikki kiinni.  

– Se, että mistä välikohtaus oli varsinaisesti saanut sytykkeen – millainen riita oli kyseessä, ja oliko joku esimerkiksi loukannut toista – selvinnee myöhemmin.

MTV Uutiset sai haltuunsa eilen Helsingin Pasilassa kuvatun videon, jossa poliisi ohjaa suurta joukkoa nuoria poispäin. Videolle päättyneet nuoret käyttäytyivät silminnähden rauhallisesti. Tiettävästi kyseessä oli tilanne, jossa poliisi oli jo hajottanut väkimassan. Kenenkään videolla esiintyvän ei tiedetä osallistuneen rähinöintiin tai tappeluun.

Lue myös:

    Uusimmat