Jarmo Kekäläisen ajatuksenjuoksu hämmentää Pohjois-Amerikassa – ”Melkoinen ratkaisu”

Columbus Blue Jacketsin general managerilla Jarmo Kekäläisellä oli kiireinen perjantai. Seura teki pitkän jatkosopimuksen Patrik Laineen kanssa ja kauppasi hyökkääjä Oliver Björkstrandin. Kekäläisen ratkaisut ovat puhuttaneet NHL-asiantuntijoita.

Laineen neljän vuoden jatkosopimus, joka tuo miehelle keskimäärin 8,7 miljoonan dollarin vuositulot, pakotti Columbuksen ja Kekäläisen tekemään muita peliliikkeitä, jotta seura mahtuu palkkakaton alle.

Sen vuoksi Björkstrand kaupattiin varsin halvalla Seattle Krakeniin. Columbus sai kolmannen kierroksen ja neljännen kierroksen varausvuorot vuodelle 2023.

NHL-asiantuntija Kevin Papetti ei malttanut olla palaamatta menneeseen. Hän hämmästeli Kekäläisen ajatuksenjuoksua.

– On melkoinen ratkaisu antaa (Erik) Gudbransonille 4 x 4 (neljän vuoden sopimus neljän miljoonan dollarin cap hitillä) ja sitten kaupata Björkstrand (4 vuotta ja 5,4 miljoonaa dollaria) kolmannen ja neljännen kierroksen varausvuoroihin, kommentoi Papetti.

Columbus hankki vapaana agenttina tulleen Gudbransonin 13. heinäkuuta. Hän on puolustaja, kun taas Björkstrand on hyökkääjä.

NHL-toimittaja Nick Alberga taas vertaili Laineen ja Björkstradin viime vuosien maalimääriä.

– Patrik Laine on tehnyt viimeisessä 150 ottelussa 61 maalia. Oliver Björkstrand on tehnyt viimeisessä 150 ottelussa 57 maalia, muistutti Alberga.

NHL-asiantuntija Allan Mitchell tarkasteli Björkstrandin kauppaa Edmonton Oilersin näkökulmasta. Esille nousi Jesse Puljujärvi, joka on rajoitettu vapaa agentti.

– Oliver Björkstradin kauppahinta ei ollut lähelläkään miehen todellista arvoa, mutta oleellista oli, että (Seattle) otti koko cap hitin (palkkakattoon laskettavan summan) itselleen. Pitäkää se mielessä, kun Jesse Puljujärven kaupasta uutisoidaan. Se tulee olemaan virhe ja vastine kamala. Oikeat laitahyökkääjät ovat Oilersin heikkous. Kannattaa pitää JP (Puljujärvi) ja saada rahat (palkkakattoon) toisella tavalla, arvioi Mitchell.

Katso twiitit alta.



Lue myös:

    Uusimmat