Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat

0:40
Voiko nainen olla liian laitettu tai kaunis? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Minusta tuntuu, että mieheni ei halua minua samalla tavalla kuin ennen esikoisemme syntymää. Tuntuu, että se johtuu muuttuneesta kehostani: löysä ja roikkuva vatsa ja raskausarvet.

Voiko tämä olla totta? Järkyttävätkö miehiä oman kumppanin kehon muutokset raskauden jälkeen? Mitä ajattelit kumppanisi vartalosta oman lapsesi syntymän jälkeen? Järkytyitkö?" kysyy nimimerkki Huono omatunto.

Näin miehet vastasivat

"Ei vaikuttanut yhtään mitään. Seksin määrä riippuu tasan vaimon haluista, ennen ja jälkeen lasten syntymää. Tietenkään ei tee enää mieli tehdä aloitetta, kun tulee aina torjutuksi."
– 56, naimisissa

"On pikemminkinkin päinvastoin. Kun lapsi syntyy, naisen ykkösprioriteetti on luonnollisesti lapsi ja seksistä tulee toisarvoista. Voi hyvin olla, että naisesta tuntuu, että miestä ei kiinnosta, mutta syynä on kyllä tuo jälkikasvu, joka on ohjannut naisen kiinnostuksen muualle."
– 60, naimisissa

"Ei pidä paikkaansa. Miehelläkin on kriisiytymispisteensä, ja koko perheen dynamiikka muuttuu lapsen myötä. Todennäköisesti miehesi haluaa sinua vähintään yhtä paljon kuin ennenkin, mutta kaikki muu paine ympärillä tekee asioista vaikeita. Keskustelkaa asiasta!"
– 39, ei suhdestatusta

"Olen aina pitänyt kumppaniani maailman viehättävimpänä ihmisenä, niin fyysisestikuin henkisestikin. En juurikaan ollut huolissani ennen synnytystä, miten vaimoni muuttuisi – varsinkaan fyysisesti. Ensimmäisen lapsemme syntymän jälkeen näen hänet entistä ihanampana ja kuumempana.

Synnytyksestä muistan parhaiten kaksi asiaa: lapsemme ensimmäisen parkaisun ja sen, kuinka aika hetkeksi pysähtyi (oikeasti), kun tuijotin vaimoani synnytyksen loppuvaiheessa: en ole milloinkaan kohdannut mitään niin voimakasta, kuin millainen hän siinä hetkessä oli, ja se vasta onkin viehättävää. Jos nyt näin voisi parisuhteessa sanoa, niin suorastaan fanitan häntä, enkä todellakaan järkyttynyt mistään muutoksista.

Jos parisuhteen alkusekunneilla huumaantuu toisen ulkonäöstä, niin se on vain bonus tärkeimmän, eli henkisen yhteyden lisäksi. Ja sitä ilman hommahan ei toimi, ainakaan kovin pitkään. Eli muutokset kehossa eivät todellakaan haittaa, jos yhteys vain säilyy ja kehittyy.

Raskausarvista ei kannata huolestua, sillä niitä on aivan kaikilla. Itsellänikin. En edes huomaa niitä vaimollani. Ne ovat varsinkin äideillä mitä inhimillisimpiä voiton raitoja, joita on syytä arvostaa. Samoin kuin roikkuvaa vatsaakin, joka on kuitenkin ollut melkein vuoden ajan maailman turvallisin paikka lapselle.

Ymmärrän aika hyvin, että saattaa tuntua siltä, ettei toinen hurmaannu, kuten ennen synnytystä. Lapsen syntymä kaikkine muutoksineen on kuitenkin todella pakahduttava kokemus, niin hyvässä kuin pahassa. Se vaatii kaikilta osapuolilta todella paljon totuttelua, malttia ja aikaa. Mitään ei kannata pakottaa. Jos jotain, niin asiasta kannattaa puhua.

'Vauvapäissään' kumpikin osapuolista saattaa unohtaa, että se toinen on edelleen se sama ihminen, johon rakastui: ei pelkkä äiti tai isä. Se vain vaatii vähän jumppaamista, aikaa ja ennen kaikkea lempeyttä omaa itseään kohtaan. Ja jos nyt puhutaan seksittömyydestä, niin kyllä se mies varmasti osaa pitää 'itse itsestään' huolen."
– 38, naimisissa

Alla näet seuraavan kysymyksen –mies, miten vastaisit siihen?

Jos haluat ottaa osaa, kirjoita vastauksesi alle. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan ensi viikon juttuun!

Kysymys

"Mikä on mielestäsi 'lahnailua' naiselta? Usein asento on sellainen, että naisen on lähes mahdoton liikkua. Miten naisen pitää sellaisessa asennossa toimia, ettei vaikuta lahnalta? Mistä siis tunnistaa lahnan?" kysyy nimimerkki Susanne.

Vastaa tässä:

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Mitä itse haluaisit kysyä miehiltä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja