Mainos

Järkyttävät videot leviävät sosiaalisessa mediassa: Siirtolaismiehiä kidutetaan, perheiltä pyydetään lunnaita

2:26

Sosiaalisessa mediassa on viime viikkoina kiertänyt videoklippejä, joissa kidnapattuja ihmisiä kidutetaan ja heistä vaaditaan lunnaita. CNN kertoo, että videoita ovat julkaisseet epätoivoiset uhrien perheet ja että uhrit ovat sudanilaisia siirtolaisia, jotka on kidnapattu Libyassa.

Ruoska napsahtaa videon taustalla. Mies pakotetaan kääntymään kameraa kohti ja hän anelee, että katsoja lähettäisi rahaa.

Toinen video on kuvattu samassa kohteessa. Sinä viisi sudanilaista miestä makaa vatsallaan samalla, kun heitä hakataan. Heidän selkänsä ovat arpien ja haavojen peitossa. Miehet pyytävät perheitään myymään jopa talonsa, jotta he saisivat lähetettyä rahaa.

Viimeisellä videolla näkyy sudanilainen mies, jonka päälle valutetaan kuumaa öljyä samalla, kun miestä osoitetaan aseella.

Kidutettavien perheet ovat julkaisseet nämä videot sosiaalisessa mediassa. He kertovat CNN:lle, että videot on lähetetty heille lunnasvaatimusten kera. He oivat julkaisseet videot, sillä haluavat kerätä rahaa lunnaita varten.

Rikolliset vaativat heiltä noin 3500 euron suuruisia summia.

Syylliset kiinni muutama päivä videoiden julkaisun jälkeen

Päiviä sen jälkeen, kun videot julkaistiin, Libyan erikoisjoukot jäljittivät paikan, jossa miehiä pidettiin.

Viranomaisten mukaan he ratsasivat kohteen Sirten kaupungissa eilen keskiviikkona, pidättivät neljä miestä ja vapauttivat kahdeksan sudanilaista kidnapattua.

Tapaus ei kuitenkaan ole ainutkertainen. Sudanin viranomaiset ovat vaatineet toimia ja Afrikan Unioni kertoo aloittaneensa tutkinnan aiheesta.

Libyan viranomaiset ovat vastanneet tuomitsevansa teot ja painottavansa turvallisuuden ja vakauden lisäämistä niin maan kansalaisille kuin muualta muuttaneillekin. Viranomaiset pahoittelevat, että alueella toimivia viranomaisjengejä ei saada hallintaan.

Rikollisjengit hyväksikäyttävät pakolaisia Libyassa

Libyaan tulee paljon siirtolaisia Saharan eteläpuoleisista Afrikan maista. He toivovat pääsevänsä Libyan kautta Eurooppaan salakuljettajien kautta.

Välimeren ylittäneet pakolaiset ovat vuosia kertoneet kidnappauksista ja orjuuttamisesta, jota maassa tapahtuu.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on syyttänyt viime vuonna eurooppalaisia hallituksia siitä, että he edesauttavat pakolaisten hyväksikäyttöä Libyassa palauttamalla pakolaisia leireihin Libyaan ja vaatinut, että EU auttaisi pakolaisia pääsemään Eurooppaan turvallisesti.  

EU on rahoittanut IOM:ää, jotta järjestö auttaisi kymmeniä tuhansia ihmistä, jotka ovat jumissa Libyassa, palaamaan kotiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.