Järkyttävä video paljastaa, miten uhri rukoili armoa järjestyksenvalvojien raa'assa pamppukäsittelyssä

Järkyttävä video paljastaa, miten uhri rukoili armoa järjestyksenvalvojien raa'assa pamppukäsittelyssä 3:00
Katso järkyttävä video, jossa järjestyksenvalvojat syyttelevät uhria kaikenlaisesta oikeuttaakseen raa'an pahoinpitelyn.

Syyttäjän mukaan järjestyksenvalvojien rikosvyyhdin pääpukarit rusikoivat uhrin teleskooppipampulla kävelykyvyttömäksi. MTV Uutiset sai haltuunsa rankan videon tapahtumista, jotka toinen pahoinpitelijöistä oli tallentanut niin kutsutulle bodycamilleen eli vartalokameralle.

Syyttäjä esitti videon todisteena oikeudenkäynnissä syytettyjä vastaan.

Syyttäjä vaatii törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta rangaistusta 23- ja 24-vuotiaita järjestyksenvalvojille. Lisäksi syyttäjä vaatii rangaistusta kahdelle muulle järjestyksenvalvojalle avunannosta tekoon.

Syyttäjän mukaan avunantajat etsivät uhriksi joutuneen ulkomaalaistaustaisen miehen käytössään olleella työnantajansa autolla ja pidättelivät miestä, kunnes rusikoijakaksikko saapui paikalle.

Videon perusteella väkivallan taustalla oli uhrin etninen tausta sekä väitteet siitä, että hän olisi joskus töninyt jotakuta naista Tikkurilassa. Järjestyksenvalvojat myös väittivät, että uhri olisi uhannut tappaa naisen.

Videolla uhri kiisti syyllistyneensä väitettyihin tekoihin.

– Mitä sä odotat, että tollasella käytösellä tapahtuu? toinen järjestyksenvalvojista kysyy videolla.

– Mä en oo uhkannut, uhri vastaa.

– No tönäsit kuitenkin, miksi?

Uhri rukoili armoa

Syytöksiä esittävä järjestyksenvalvoja väitti, että uhri olisi solvannut naista rumasti, minkä uhri kiisti.

– Eiks sussa oo yhtäkään miestä myöntämään, mitä sä teet? järjestyksenvalvoja jatkaa tivaamista.

Tämän jälkeen  järjestyksenvalvojakaksikko ryhtyy kuljettamaan uhria väkisin hallintaotteessa sivummalle. Videon lopussa he kaatavat uhrin maahan ja alkavat hakata häntä teleskooppipampulla armottomasti.

– Lopeta, please! Mä rukoilen! Mä rukoilen, uhri huutaa tuskissaan.

Teko tapahtui Helsingissä syyskuussa 2022.

Syyttäjä vaatii samaa järjestyksenvalvojakaksikkoa tilille myös lukuisiin muihin ihmisiin kohdistuneista pahoinpitelyistä Helsingissä ja Vantaalla juna-asemien läheisyydessä. Oikeudenkäynti jatkuu Itä-uudenmaan käräjäoikeudessa joulukuun puoliväliin saakka.

Lue myös:

    Uusimmat