Järkyttävä sotku! Tältä näytti Helsingin keskustassa uudenvuodenjuhlinnan jäljiltä – "Kenkien alla kuului kunnon narskunta"

Uudenvuoden juhlijat jättivät Helsinkiin hävityksen kauhistuksen – MTV lähti katsomaan, kuinka siivoustyöt ovat edenneet 3:28

Uudenvuoden juhlijat jättivät jälkeensä hirvittävän sotkun Helsingin keskustaan.

Uuttavuotta juhlittiin eilen ja viime yönä suurieleisesti ainakin Helsingissä. Esimerkiksi Kansalaistorilla vietettyyn kansanjuhlaan kerääntyi 85 000 ihmistä.

Suuri ihmismäärä on jättänyt jälkeensä myös mielettömän määrän roskaa.

Aamulla puoli kahdeksalta kuvatusta videota (yllä) voi nähdä Helsingin keskustan katujen järkyttävän törkyisen tilanteen.

– Lasinsiruja oli tosi paljon, kenkien alla kuului kunnon narskunta, tilannetta kuvaa aamukahdeksalta Kaivopihan läpi kävellyt MTV Uutisten toimittaja Tuomo Hyttinen

Aamukymmeneen mennessä hävityksen kauhistuksen jäljet samalla paikalla Helsingin Kaivopihalla oli jo siivottu pois.

Kymmeniä ylimääräisiä siivoustöissä

Helsingin kaupungin mukaan sottaisin juhlapyhistä ei suinkaan ole uusivuosi vaan vappu, jolloin ilma on lämpimänpää ja ulkona paljon ihmisiä.

Roskien määrä on vähentynyt vuosien saatossa ja sen koostumus on muuttunut. 1990-luvulla kaduilla oli paljon nykyistä enemmän lasia, kun taas nyt korostuu muovin määrä. 

Helsingissä on ollut aamuvarhain kymmeniä ylimääräisiä työntekijöitä siivoustöissä. Ensimmäisenä suurten ihmismassojen jäljiltä siivotaan paikat, joissa ihmisiä liikkuu eniten eli esimerkiksi asemien edustat. 

Helsingin kaupungin edustaja kertoi aiemmin MTV Uutisille, että roskaamisen ennaltaehkäiseminen on erittäin vaikeaa: ainoa tapa on laittaa roskapönttöjä sinne, missä ihmisiä liikkuu ja toivoa, että roskat myös löytävät sinne tiensä.

Lue myös:

    Uusimmat