Hurja tilanne uutenavuotena: Helsingin kaupunki järjesti virallisen ilotulituksen lapsille – katsoja sai kasvovamman!

2:30
MTV Uutiset Live kertoi tapahtuneesta.

Yksi katsoja sai kasvovamman Kansalaistorilla uudenvuodenaattona järjestetystä virallisesta lasten ilotulituksesta. 

Asiasta kertoo MTV Uutiset Livelle Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) silmäklinikan professori Tero Kivelä. Kivelän mukaan katsoja sai tuulen mukana kasvoilleen mahdollisesti ilotulituksesta syntyneitä roskia tai ruutia.

Kivelä sanoo, että vammat ovat lieviä, eivätkä aiheuta kyseiselle katsojalle pysyvää haittaa. Hänen mukaansa Kansalaistorin loukkaantunut katsoja on täysi-ikäinen.

Yhdelle pysyviä vaurioita

Hus:n silmäklinikalle tuotiin kaikkiaan kolme uudenvuoden melskeissä loukkaantunutta henkilöä. Kansalaistorilla loukkaantuneen lisäksi kaksi muutakin ovat täysi-ikäisiä.

Kaksi loukkaantunutta on pääkaupunkiseudulta, ja yksi Itä-Suomesta. Kansalaistorin lievän loukkaantumisen lisäksi yhden vamman arvio on edelleen kesken.

– Toisessa tapauksessa saattaa jäädä pysyvää verkkokalvovauriota ilotulitteen suorasta osumasta. Suojalaseja ei ollut käytössä, sanoo Tero Kivelä.

Kivelä ei usko, että Husin silmäklinikalle tuodaan tänään merkittäviä vaurioita saaneita potilaita. Lieviä vammoja saaneita saattaa tulla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja