Järkyttävä huijaus paljastui: Ruokakaupoissa myytiin käsittämättömän vanhaa kanaa

Kiinassa on paljastunut ehkä kaikkien aikojen röyhkein ruokahuijaus.

Erilaiset ruokahuijaukset ovat viime vuosina yleistyneet ja tänä vuonna lehtien otsikoihin nousi muun muassa monissa Euroopan maissa jyllännyt hevosenlihaskandaali. Nyt Kiinassa on paljastunut uusi järkyttävä ruokahuijaus, joka rikkoo varmasti kaikki ennätykset, mitä tulee pilaantuneesen ruokaan.

Kananlihan päiväys vuodelta 1967

Kiinan poliisi on saanut kiinni alamaailmassa toimivan verkoston, joka on toimittanut kiinalaisille ruokakaupoille vanhaa kananlihaa. Poliisin selvityksissä kävi ilmi myydyn kanan olleen pahimmillaan jopa 46 vuotta vanhaa – päiväykset olivat vuodelta 1967. Huijarijoukko haali itselleen kilokaupalla historiallisen vanhoja kanankoipia, -mahaa ja -kurkkua, jotka muutettiin "tuoreeksi" ja vaalean näköiseksi erilaisten kemikaalien avulla. Kemikaalien avulla oli tarkoitus myös tappaa lihassa olevat bakteerit. Viranomaiset löysivät jopa 22 tonnia tuoreena myytyä pilaantunutta kananlihaa.

Kiinassa on paljastunut tänä vuonna useita ruokahuijauksia. Shanghailainen ravintola jäi keväällä kiinni, kun se myi rottaa, minkkiä ja kettua lampaanlihana. Viime vuonna mies joutui sairaalaan Kiinan Wuhanissa syötyään ravintolassa: annoksen sisältämät ylimääräiset kemikaalit polttivat miehen vatsaan reiän.

Lähde: Telegraph

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja