Mainos

Kiinassa jälleen ruokaskandaali – myynnissä tuhansia tonneja Fukushiman "säteileviä" mereneläviä

Kiinaa ravisuttaa jälleen ruokaskandaali, kertoo Kiinan suurin sanomalehti Kansan päivälehti. Kiina on havainnut yrityksen tuoneen maahan mereneläviä, jotka on kerätty Japanin Fukushiman ydinvoimalan lähettyviltä.

Tällä kertaa ruokaöljyä ei ole nostettu katuviemäristä tai maitojauheesta löydetty munuaiskiviä aiheuttavaa melamiinia.

Nyt vuorossa ovat merenelävät.

Itä-Kiinassa Qingdaon tulli tiedotti eilen, että se on pidättänyt salakuljettajat, joiden epäilleen tuoneen Kiinaan jopa 5000 tonnia merenantimia. Koko kuorman arvon laskettiin olevan jopa 230 miljoonaa yuania (30 miljoonaa euroa). 

Osa valtavan takavarikon kuormasta oli peräisin Japanista, Fukushiman ydinvoimalan läheltä. Vuonna 2011 Sendain maanjäristys aiheutti Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden, jonka jälkeen Fukushimasta peräisin olevien merenelävien tuonti ulkomaille kiellettiin.

Halvat kalat Kiinan herkkusuille

Myös Fukushimassa asuvien ihmisten kerrotaan välttelevän lähivesiltä kalastettujen kalojen syöntiä. Täten merenelävien hinnat ovat laskeneet roimasti.

Niinpä arvokkaita mereneläviä saatettiin myydä epäilyttävän halvalla ja tämä myös herätti viranomaisten kiinnostuksen. Rahdissa oli kampasimpukoita, rapuja ja kalaa, jotka kuljetettiin Kiinaan kiertoteitse Vietnamin kautta. 

Kun viranomaiset alkoivat tutkia maahantuontiyrityksen toimia tarkemmin, paljastui, että yritystä johdetaan Yhdysvalloista käsin. Wang-niminen kiinalaismies hoiti toimintaa rapakon takana ilmeisesti tarkoituksenaan välttää kiinnijäämisen jälkeiset rangaistukset. 

Mies kuitenkin erehtyi matkaamaan Kiinaan ja tuli pidätetyksi, samoin kuin hänen yhtiökumppaninsa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.