Jarkko Tamminen huijasi rallijärjestäjää – imitoi Tommi Mäkistä

Imitaattori muistelee tekemäänsä käytännön pilaa Tommi Mäkisenä.

Imitaattori Jarkko Tammisen neljän vuoden valmistelutyö palkittiin tänään torstaina, kun hänen ohjaamansa, osittain käsikirjoittamansa ja tähdittämänsä Stars Show -mitaatioesityksensä sai ensi-iltansa Peacock-teatterissa.

Show'ssa Tamminen ja hänen kanssaan esiintyvä Laura Voutilainen imitoivat yhteensä 58 julkisuudesta tunnettua tähteä. Jarkko Tamminen tekee itse 41 imitaatiota, mikä tarkoittaa sitä, että vaatteita ja peruukkeja on vaihdettava todella tiuhaan tahtiin.

– Se on sellaista drag show -meininkiä. Olen seurannut, millä tahdilla drag-esiintyjät vetävät. Käytännössä siinä pitää aina minuutissa olla valmis. Mutta meillä on onneksi Lauran kanssa molemmilla kolme avustajaa, Tamminen selittää.

Showssa Tamminen muuntautuu niin vanhoiksi klassikkohahmoikseen, kuten Aira Samuliniksi, Mattiesko Hytöseksi ja Andy McCoyksi kuin myös uudemmiksi tuttavuuksiksi, kuten Cheekiksi, Jukka Pojaksi ja Elastiseksi.

Mutta onko kukaan tunnettu henkilö koskaan loukkaanut imitaatioista?

– Ei oikeastaan, enemmän ihmiset ovat otettuja siitä, että heitä imitoidaan. Joskus jotkut ovat tulleet pyytämään, että en vitsailisi esimerkiksi jostain heille tapahtuneesta ikävämmästä asiasta. Tosin eipä sellaisista asioista olisikaan kiva huumoria tehdä, Tamminen selittää.

Imitaattoreiden on helppo tehdä hauskoja käytännön piloja ihmisille, ja Tamminen muistaakin erään kerran, kun hän onnistui huijaamaan Jyväskylän Neste Rallyn järjestäjää.

– Siellä oli kaikki hotellit jo täynnä, joten soitin järjestäjälle. Esitin Tommi Mäkistä ja kysyin, olisiko mahdollista saada hotellihuone. Sieltä kysyttiin heti, että yhdelle vai kahdelle. Olin tosin saanut AKK:lta sellaista yksityistietoa Mäkiseen liittyen, että minun oli helppo tehdä vaikutus, Tamminen muistelee.

– Niin pitkälle en kuitenkaan pilaa vienyt, että olisin ottanut tarjotun hotellihuoneen, vaan kerroin kyllä, mistä oli kyse, hän lisää.

Lue myös:

    Uusimmat