Järjestöt: Lidl pimittää tietojaan alihankintaketjusta

Lidl on aina Suomessa toimiva valtakunnalinen päivittäistavarakaupan ketju, joka ei anna tietoja alihankintaketjustaan. Näin sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Myös Eettisen kaupan (Eetti) ry:n toiminnanjohtaja antaa moitteita Lidlille. 

– Samaan aikaan kun muiden avoimesti toimineiden kaupan alan yritysten alihankintaketjuista on löytynyt vakaviakin ongelmia, Lidl on onnistunut salailun avulla väistämään julkisuuden valokeilan, toteaa Eetin toiminnanjohtaja Anna Ylä-Anttilatiedotteessa.

Yritystoiminnan vastuullisuutta tutkiva Finnwatch on pyytänyt Lidliltä alihankkijatietoja jo useita vuosia. Lidl on vedonnut kilpailullisiin syihin ja omiin kansainvälisiin linjauksiinsa eikä se ole julkistanut pyydettyjä tietoja.

– Yritys jättäytyi pois myös ministeriöiden, järjestöjen ja kaupan kesken kesällä solmitun ihmisoikeusvastuuta koskevan yhteisen näkemyksen allekirjoittamisesta, järjestöjen tiedotteessa kerrotaan.

Lidl on Finnwatchin ja Eetti ry:n mukaan sitoutunut monen muun suomalaisen kauppaketjun tavoin valvomaan ja kehittämään vastuullisuuttaan ja se kuuluu Business Social Compliance Initiative BSCI-vastuullisuusaloitteen jäsenistöön. 

Järjestöt muistuttavat, että ilman avoimuutta vastuullisuuslinjausten paikkansa pitävyyttä on kuitenkin mahdotonta arvioida. 

 Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta klo 22.26 10.11.2015.

Lue myös:

    Uusimmat