Mainos

Järjestöt: Lidl pimittää tietojaan alihankintaketjusta

Lidl on aina Suomessa toimiva valtakunnalinen päivittäistavarakaupan ketju, joka ei anna tietoja alihankintaketjustaan. Näin sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Myös Eettisen kaupan (Eetti) ry:n toiminnanjohtaja antaa moitteita Lidlille. 

– Samaan aikaan kun muiden avoimesti toimineiden kaupan alan yritysten alihankintaketjuista on löytynyt vakaviakin ongelmia, Lidl on onnistunut salailun avulla väistämään julkisuuden valokeilan, toteaa Eetin toiminnanjohtaja Anna Ylä-Anttilatiedotteessa.

Yritystoiminnan vastuullisuutta tutkiva Finnwatch on pyytänyt Lidliltä alihankkijatietoja jo useita vuosia. Lidl on vedonnut kilpailullisiin syihin ja omiin kansainvälisiin linjauksiinsa eikä se ole julkistanut pyydettyjä tietoja.

– Yritys jättäytyi pois myös ministeriöiden, järjestöjen ja kaupan kesken kesällä solmitun ihmisoikeusvastuuta koskevan yhteisen näkemyksen allekirjoittamisesta, järjestöjen tiedotteessa kerrotaan.

Lidl on Finnwatchin ja Eetti ry:n mukaan sitoutunut monen muun suomalaisen kauppaketjun tavoin valvomaan ja kehittämään vastuullisuuttaan ja se kuuluu Business Social Compliance Initiative BSCI-vastuullisuusaloitteen jäsenistöön. 

Järjestöt muistuttavat, että ilman avoimuutta vastuullisuuslinjausten paikkansa pitävyyttä on kuitenkin mahdotonta arvioida. 

 Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta klo 22.26 10.11.2015.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.