Jari-Matti Latvalalta armoton puheenvuoro

Jari-Matti Latvala tunnustaa Hyundain antaman paineen – "Kova pettymys päällä" 1:53
Jari-Matti Latvala tunnusti Hyundain antaman paineen Sardinian MM-rallin jälkeen – "Kova pettymys päällä."

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on nostanut kätensä pystyyn virheen merkiksi. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Latvala, 39, on toiminut Toyotan rallitallin pomona kaudesta 2021 lähtien. Ajanjakso on ollut huima, sillä japanilaistiimi on kahminut kolme tuplamestaruutta peräjälkeen. 

Päävastustaja Hyundain tiedettiin parantaneen tälle kaudella, mutta haaste on osoittautunut Toyotalle jopa yllättävän kovaksi. Kun 13 osakilpailun mittaista kautta on takana kuusi kisaa, Hyundain Thierry Neuville johtaa Toyotan ykköskuskia Elfyn Evansia 18 pisteellä. Valmistajien puolella korealaismerkin etumatka on 13 pistettä. 

Yksi haaste Toyotalle on ollut kuljettajakattaus. Suurmestari Sébastien Ogier on ajanut jo useamman kauden vain osan kisoista, mutta nyt myös kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä on tehnyt samoin. Tämä on sysännyt Evansin ja Takamoto Katsutan painavaan vastuuseen.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tämä on lisännyt painetta myös tallipomo Latvalan jakkaralla. 

– Tilanne ei ole missään nimessä paras mahdollinen. Kyllä, voin sanoa, että minun pitää tehdä parempaa työtä. En johda kuljettajia parhaalla mahdollisella tavalla tällä hetkellä, Latvala tunnustaa Dirtfishille

– Minun pitää nostaa käsi pystyyn ja miettiä, mitä voisin tehdä heidän kanssaan, jotta saamme kuskeilta parempia suorituksia. Auto on hyvä, mutta kuljettajien suoritukset eivät ole olleet parasta luokkaa, suomalaispomo summaa.

MM-sarja jatkuu Puolassa 27.–30. kesäkuuta. Toyotalla siellä ajavat Evans, Katsuta ja Ogier. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat