Jari-Matti Latvalalla paha aavistus legendaarisesta rallista

3:58
Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala haluaa nähdä talvirallin myös tulevaisuudessa Suomessa: "Täällä on aina varmat talviset puitteet".

Safari-ralli pitäisi ajaa Keniassa osana MM-sarjaa reilun kahden kuukauden kuluttua, mutta legendaarisen kisan ympärillä on vielä epävarmuustekijöitä.

Rallijärjestäjät ovat viime aikoina lähettäneet Keniasta positiivisia signaaleja kisan järjestelyistä. Paikallinen media uutisoi tällä viikolla, että Naivashan huoltoalue on saanut asvalttipinnan ja se on pian valmis MM-rallia varten.

– Huoltoalueen työporukka on tehnyt kovasti töitä ja he vielä varmistavat, että alue on valmisteltu hyvin Euroopasta ja ympäri maailmaa tuleville ammattilaistiimeille, huoltoalueen johtaja Anthony Gatei kertoi Daily Nation -lehden mukaan.

Huoltoalueen pitäisi päästä kunnon testiin parin viikon kuluttua, jolloin Safari-rallin reittiin kuuluvilla erikoiskokeilla on määrä ajaa Afrikan rallisarjan osakilpailu. Equator-rallin toteutuminen ei kuitenkaan ole täysin varmaa, sillä urheilutoiminta on ollut Keniassa pannassa maaliskuun lopusta lähtien koronan vuoksi.

Safari-rallin järjestäjät kertoivat viime viikolla tiedotteessaan, että valmistelut Equator-rallia varten ovat käynnissä. Tiedotteen mukaan maan hallitus antaa tukensa sille, että kisa pystytään järjestämään turvallisesti.

Mutta urheilutapahtumien järjestämiselle ei ole tullut vielä virallista lupaa maan ylimmältä johdolta. Muun muassa Kenian rugbyliitto anoi aiemmin tällä viikolla, että presidentti Uhuru Kenyatta kumoaisi päätöksensä kieltää kaiken urheilutoiminnan.

MM-sarjan ohjelmaan tehtiin muutos viimeksi maaliskuun lopussa, kun Chilen kaukoralli putosi ohjelmasta koronan takia ja tilalle nostettiin Kreikan Akropolis-ralli. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei pidä Safarinkaan toteutumista varmana asiana.

– Pakko sanoa, että tämä tilanne vähän huolestuttaa. Se ei ole hyvä merkki, jos joudutaan kansallisia kilpailuja perumaan. Mutta toisaalta se on hyvä asia siinä mielessä, että siellä reagoidaan tilanteeseen ja halutaan tehdä töitä asioiden eteen, Latvala sanoo MTV Urheilulle.

Koronapandemian aikana rallin MM-sarjassa ei ole ajettu yhtäkään kilpailua Euroopan ulkopuolella. Keniassa toiveet ovat korkealla sen suhteen, että rallikaravaani suuntaa etelään juhannusviikoksi.

– Nyt ollaan huhtikuussa ja kisa on kesäkuussa. Kuinka paljon pandemiatilanne pystyy paranemaan siinä ajassa? Se on kysymys, johon emme osaa vastata. Kilpailun suhteen on omat huolensa. Totta kai toivoisin, että kilpailu pystyttäisiin ajamaan, mutta pitää mennä terveys edellä, Latvala toteaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa 22.-25. huhtikuuta. Samana viikonloppuna on ainakin toistaiseksi ohjelmassa Kenian Equator-ralli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja