Jari-Matti Latvala pääsi irti – Kalle Rovanperä suunnannäyttäjänä: "Yksi upeimpia elämyksiä"

Katso: Näin Jari-Matti Latvala kurvaili WRC-autolla 2:35
Katso videolta Jari-Matti Latvalan menoa.

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala pääsi Rally1-hybridiauton rattiin maanantaina.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Latvala on viimeksi ajanut rallin MM-sarjassa ykköstasolla vuoden 2020 alussa, mutta nyt tallipomo palaa niin sanotusti haalarihommiin. Latvala haki säätöjä GR Yaris Rally1 -autoon maanantaina Konneveden lähettyvillä torstaina alkavaa Suomen MM-rallia varten.

Intohimoisen rallipersoonan kasvoilla hymy oli herkässä, kun Latvala pääsi käskyttämään ralliautoa reilun viiden kilometrin mittaisella testipätkällä.

– Aivan huikeat fiilikset. Auto menee ihan älyttömän hienosti. Kyllä se on yksi upeimpia elämyksiä tai kokemuksia olla tuolla ralliauton sisällä. Aina siitä nauttii, Latvala huokaisi MTV Urheilulle.

Tuurilainen ei ole aiemmin Rally1-hybridiautolla kilpaillut, joten testipäivä oli äärimmäisen tärkeä. Latvala tunnusti ottaneensa tiimin ykköstähden Kalle Rovanperän omissa testeissään viime viikolla valitsemat säädöt käyttöönsä.

Aiemmin Latvala suunnitteli kokeilevansa testipäivänsä aikana kaikkien tehdaskuskiensa auton asetuksia. Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan säädöt jätettiin kuitenkin rauhaan.

– Ensin lähdimme liikkeelle sellaisella peruspaketilla. Sitten ruvettiin kääntämään säätöjä enempi Kallen suuntaan. Mitä lähemmäksi hänen säätöjään olemme menneet sitä paremmalta on tuntunut, Latvala kuvaili.

– Nyt olemme jo hyvin lähellä Kallen viimeisiä säätöjä. Ei minun varmasti tarvitse muiden säätöjä kokeilla. Ei tehdä liian montaa vaihtoehtoa, ettei tule valinnan vaikeutta.  

Vaikka kyseessä on äärimmäisen upea tilaisuus Latvalalle päästä vielä kerran nautiskelemaan MM-kotirallista ykköskaliiberin autolla, on kilpailusta hyötyä myös tallipäällikön tehtävissä. Jo testeissä Latvala sai tärkeää kokemusta esimerkiksi siitä, miten uuden sukupolven hybridiautot käyttäytyvät.

– Nyt minulle alkaa avautumaan poikien kommentit, että miksi aina ei ole esimerkiksi perässä ollut pitoa. Samoin olen oppinut ymmärtämään, miten hybridi käyttäytyy jarrutuksissa ja miten se antaa voimaa, Latvala kertoi.

– Paljon on ollut pojilla myös puhetta, että tämä auto hyppää paremmin kuin vanha ja toimii paremmin urissa, eikä lyö läpi niin kovasti. Näitä asioita olen oppinut ymmärtämään, että mistä ne kommentit tulevat. Siksi tämä on ollut tosi hyvä kokemus.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna Rannankylän testierikoiskokeella. Varsinainen kilpailu lyödään käyntiin torstai-iltana perinteikkäällä Harjun kaupunkipätkällä. 

Katso pääkuvan videolta Jari-Matti Latvalan menoa. Alla olevalla videolla Latvalan haastattelu.

Jari-Matti Latvala innostui ajostaan WRC-autolla: "Aivan huikeaa" 4:37

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat