Jari-Matti Latvala kävi keskeytyksensä läpi – "Huonoa tuuria, että järjestäjä sähläsi ajan kanssa"

Jari-Matti Latvala saapui myöhään perjantai-iltana Meksikon MM-rallin huoltoalueelle keskeytys harteillaan. Latvalan Toyotasta loppuivat virrat laturivian vuoksi.

Latvalan osalta kauden ensimmäinen soraralli meni pilalle ennen perjantain päättäneitä yleisöerikoiskokeita.

Latvala epäili, että laturi petti iltapäivän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Lähes 32 kilometriä pitkä El Chocolaten pätkä käy yli 2 700 metrissä merenpinnasta, minkä vuoksi se pistää autot erittäin kovalle koetukselle paahtavan helteisissä olosuhteissa.

– Siellä tarvitsee niin paljon koneelle ja jarruille jäähdytystä, että laturi huutaa koko ajan maksimia. Laturi ei kestä sitä, että panssariin tulee pieni isku tai jos se saa lämpösokin eli lämpö pääsee nousemaan hetkeksi liian korkealle.

– Järjestäjillä oli vaikeuksia antaa meille aikaa aikakorttiin El Chocolaten maalissa. Seisoimme siinä kolme minuuttia, ja kaikki lämmöt nousivat. Hajosiko laturi siinä? Todennäköisesti kyllä. Siinä oli aika huono tuuri, että järjestäjä sähläsi ajan kanssa, Latvala kertasi tapahtumia.

Latvalalla ja kartanlukija Miikka Anttilalla oli mukana vara-akku, jonka voimalla he pystyivät ajamaan kaksi seuraavaa erikoiskoetta. Yaris WRC simahti lopulta yleisöpätkän läheisyydessä olleelle lisävalojen asennuspaikalle.

– Se tässä on vähän ironista, että tasan vuosi sitten meille tuli laturiongelma täsmälleen samassa paikassa ja keskeytys tuli ihan samalla tavalla. Kahtena vuotena peräkkäin laturi hajoaa samalla tavalla ja samassa paikassa, keskeytyshetkellä neljäntenä ollut Latvala hymähti.

Latvala pääsee jatkamaan kilpailua lauantaina ralli2-säännöllä. Tuurilainen putosi aikasakkojen vuoksi kokonaistilanteessa sijalle 12, mutta hänellä on mahdollisuudet kivuta MM-pistesijoille.

– Pitää yrittää motivoida itseä ja katsoa, jos pystyisi nousemaan joillekin pisteille. Vuosi on alkanut meiltä kankeasti, joten jos jotain pisteitä saisi, se kaikki olisi kotiin päin, Latvala sanoi.

Meksikon MM-rallin lauantain ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta.

Meksikon MM-ralli, tilanne EK 9/21:

 1. Sebastien Ogier   Citroen 1.18.33,8
 2. Elfyn Evans       Ford        +14,8
 3. Kris Meeke        Toyota      +21,1
 4. Ott Tänak         Toyota      +37,1
 5. Esapekka Lappi    Citroen     +39,1
 6. Thierry Neuville  Hyundai   +1.00,7
...
xx. J-M. Latvala      Toyota   +14.28,2

Lue myös:

    Uusimmat