Jari-Matti Latvala kädet ristissä Korsikaan – "Se olisi tärkeää kauden kannalta"

Toyotan kokenut suomalaiskuski Jari-Matti Latvala hakee uutta starttia MM-kauteen perjantaina alkavasta Korsikan osakilpailusta. Kauden kolme ensimmäistä rallia ovat menneet penkin alle, joten nyt on korkea aika kääntää kurssi.

Latvala on kerännyt tähän mennessä kasaan 14 pistettä. Tällä hetkellä hän on kuljettajien MM-sarjassa kahdeksantena.

– Viime vuonna olin täällä ongelmissa, eikä ajaminen oikein lähtenyt sujumaan missään vaiheessa. Toivon, että nyt homma lähtee liikkeelle heti hyvin ja ajaminen on rentoa, vuonna 2015 ikonisen "10 000 mutkan kisan" voittoa juhlinut Latvala toteaa.

– Tavoite on olla siinä kärjen imussa, ihan kolmen joukossa. Se olisi tärkeää kauden kannalta. En ole tänä vuonna vielä podiumilla ollut, niin siinä on hyvä tavoite.

"Pätkät ovat todella hienoja"

Tänä vuonna erikoiskokeet on ripoteltu ympäri Korsikan saarta. Rallireitistä jopa 75 prosenttia on kokonaan uutta. Muutokset ovat ainakin Latvalan mieleen.

– Pätkät ovat todella hienoja. Tykkään tosi paljon tämän vuoden reitistä. Nyt on leveämpää ja nopeampaa puhdasta asvalttia kuin mitä on parilla edellisellä kerralla ollut, Latvala summaa.

Palkintopallille pyrkii myös Citroenin Esapekka Lappi. Jo viime vuonna Lappi kirjautti eniten pohja-aikoja (neljä), mutta palkintosija lipesi viimeisen ajopäivän rengasrikkoon.

Kovimman mittarin vauhdin osalta pieksämäkeläinen saa tallikaveriltaan kuusinkertaiselta maailmanmestarilta Sebastien Ogierilta, joka on myös Korsikan kisan suurin voittajasuosikki. Citroen-kaksikon sekä Latvalan lisäksi voitosta kamppailee varmasti myös MM-sarjaa johtava Toyotan Ott Tänak.

– Viimeistään Suomessa voin härnätä Ogieria, mutta en näe mitään estettä, miksi se ei voisi tapahtua jo täällä. Viime vuonna ajettiin monella pätkällä häntä kovempaa ja tällä kertaa meillä on samanlaiset autot. Nyt sen todella näkee, miten paljon parempi hän on vai ollaanko samassa vauhdissa, Lappi sanoo.

Suomalaisista Korsikalla WRC-luokassa ajaa myös M-Sport Fordin Teemu Suninen sekä WRC2 Pro -luokassa Skodaa ohjastava Kalle Rovanperä.

Lue myös:

    Uusimmat