Jari-Matti Latvala avasi pajansa ovet: katso kuvat suomalaistähden upeasta ralliautokokoelmasta – "Näistä yksi ajoon isännälle, kaksi muuta museoon"

Jari-Matti Latvala esittelee hienoa ralliautokokoelmaansa 0:55
Jari-Matti Latvalalla on hieno ralliautokokoelma.

Rallin MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala pysyttelee kiireisenä, vaikka koronapandemia lyökin elämään rajoituksia.

Latvalan piti ajaa kesäkuussa Sardiniassa tämän kauden toinen kisansa MM-sarjassa, mutta korona sotki suunnitelmat. Positiivisella luonteella varustettu tuurilainen ei kuitenkaan ole jäänyt tuleen makaamaan, vaikka ajohommat ovatkin jäissä.

Latvala rakentaa parhaillaan kahta Toyota Celicaa ja yhtä Mitsubishi Lanceria omaan museoonsa.

– Minulla on kolme autoa työn alla, joita on nyt aikaa rakentaa, kun kisoja ei ole. Kesällä olisi tarkoitus saada autot kasaan ja museoon. Minulla on rakenteilla Celicat 165 ja 185 sekä Mitsubishi Evo3. Museota ei voida toki vielä avata, mutta olisi tärkeää, että saataisiin autot sinne. Se 165 tulee kyllä ajoon isännälle, mutta kaksi muuta menee museoon, Latvala valotti MTV Urheilulle.

Katso kuvia Latvalan ralliautokokoelmasta yllä olevalta videolta!

Latvalan pitää kiireisenä myös syksyllä ilmestyvä elämäkertakirja. Silti suurin työ tehdään tällä hetkellä autojen parissa. WRC-paluusta haaveileva suomalaistähti pistää ensin kolme rakenteilla olevaa koria kuntoon, jonka jälkeen jonossa on seuraavat myynti- ja vuokrakäyttöön tarkoitetut autot.

– Kirjaprojektia tehdään nyt tässä korona-arjen keskellä ja oman yrityksen töitä teen kovasti. Kunhan nuo kolme saadaan kasaan, niin sitten olisi tarkoitus aloittaa jo toisten autojen rakentaminen. Pakko vain uskoa, että jossain vaiheessa ne rallihommatkin jatkuvat ja ihmiset vielä tarvitsevat ralliautoja, Latvala toteaa.

– Sillä mielellä minä haluan autoja rakentaa. Ei kannata nyt kaikkia asioita lyödä jäihin. Sitten on hankalaa, jos kysyntää alkaa taas tulla, eikä ole autoja eikä osia tarjota. 

Lue myös:

    Uusimmat