Jari Lindström Ylellä: Työttömille luvassa lisää velvoitteita

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että työttömien velvoitetta ottaa vastaan töitä tiukennetaan.

Lindströmin mukaan nykyistä kolmen kuukauden mittaista ammattitaitosuojaa voidaan lyhentää tai se voidaan poistaa kokonaan.   

– Jos se on nyt kolme kuukautta, niin kenties puolet siitä, ministeri pohdiskeli.  

Myös työssäkäyntialueiden laajentamista nykyisestä harkitaan. Lindström sanoi pyytäneensä laskelmia, olisiko valtiontalouden kannalta parempi, jos työn perässä matkustamista tuetaan entistä enemmän.

Työvoimatoimistot ovat alkaneet lähettää selvästi enemmän työtarjouksia työttömille. Työttömillä on velvollisuus hakea toimistojen ehdottamia työpaikkoja, koska muuten he joutuvat karenssille. Lindströmin mukaan viime hallituksen aikana aloitettu linja on oikea.  

– Karenssien määrä on lisääntynyt samassa suhteessa. Minusta se on hyvä suunta. Sehän kertoo siitä, että työtä on liikkeellä, ministeri sanoi.  

Työttömyysturvaa pitää Lindströmin mukaan muuttaa niin, että työn vastaanotto kannattaa aina, myös jos palkka jää pienemmäksi kuin ansiosidonnainen työttömyysturva.  

– Me koitetaan muuttaa tätä siihen suuntaan, että tulee lisää kannustavia efektejä, mutta samalla myös sitä keppiä.  
  

2:28

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja