Mainos

Työministeri Lindström MTV:n nettikolumnissa: Aktiivimalli ei ole leikkaus

Työministeri Jari Lindström (sin.) puolustaa MTV:n nettikolumnissa työttömyysturvan aktiivimallia ja syyttää oppositiota tekopyhyydestä.

Lindströmin mukaan aktiivimalli ei ole leikkaus vaan se on suunniteltu kustannusneutraaliksi. Lindström kirjoittaa keskustelussa unohtuvan, että työttömyysjakson alun työttömyysturvaa hiukan nostettiin. 

Työttömyysturvaa leikataan vajaalla viidellä prosentilla, jos työtön ei ole ollut kolmen kuukauden aikana riittävän aktiiviinen. Tietyillä ehdoilla riittää esimerkiksi 18 tunnin työ tai viisi päivää työllistämistä edistävissä palveluissa. Oppositio on vaatinut mallin perumista ja muun muassa lisäresursseja TE-toimistoille.

Lindström kirjoittaa, että vihervasemmiston resurssikritiikki on tekopyhyyttä, koska samat puolueet leikkasivat itse edellisellä hallituskaudella TE-toimistojen työntekijämäärää.

Suomen Hypoteekkiyhdistys (Hypo) kritisoi aktiivimallia siitä, että se luo myös "valetyöllisiä". Lindströmin mukaan mallin tarkoituksena ei ole tilastokikkailu vaan kannustaa ottamaan vastaan myös lyhyitä työpätkiä.

– On ihan totta, että jos yhden päivän saat töitä, niin silloin olet työllinen, et työtön. Näin se tilastoidaan. Siinä mielessä ymmärrän tämän kritiikin, sanoo Lindström MTV Uutisille.

Lindström muistuttaa, että Hypo ei kuitenkaan peruisi aktiivimallia.

Lindström sanoo, että jos keväällä ensimmäisen kolmen kuukauden jakson perusteella mallissa havaitaan ongelmia, siihen voidaan tehdä muutoksia ja resursseja voidaan lisätä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.