Jari Isometsä ei yllättynyt Matti Haaviston lähdöstä, Hiihtoliitolla edessä haastavat ajat – "Se on aina hyvin vaarallista"

3:38
Jari Isometsä summaa päättyneen hiihtokauden.

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä ei yllättynyt siitä, että Matti Haavisto ja Eero Hietanen eivät jatka Hiihtoliiton palveluksessa. Koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset haasteet näyttelevät myös varmasti omaa osaansa.

Hiihtoliitto tiedotti tiistaina, että maastohiihdon maajoukkueenjohtaja Matti Haavisto ja lajipäällikkö Eero Hietanen eivät jatka enää liiton palveluksessa kauden jälkeen. Haavisto ja Hietanen tekivät päätöksensä oma-aloitteisesti ja palaavat omiin siviilitöihinsä.

Isometsä ei yllättynyt Hiihtoliiton tuoreesta ilmoituksesta. Koronaviruksen tuomat taloudelliset haasteet ovat varmasti olleet osana päätöstä.

– Eihän tämä mikään hirveän iso yllätys ollut. Kun talous on tiukilla, on mietittävä, mitkä ovat sellaisia vakansseja, jotka eivät ole välttämättömiä ainakaan tässä vaiheessa, Isometsää summaa MTV Urheilulle.

– Välttämättömimmät vakanssit ovat varmasti miesten päävalmentaja ja naisten päävalmentaja. Kuitenkin toimintojen kannalta olennaisimmat on pakko säilyttää. Kun lisätään kolmanneksi huoltopäällikkö, siinä on kolme sellaista vakanssia, jotka on ehdottomasti oltava maajoukkuetoiminnassa.

Viime vuosina Suomen maastohiihtojoukkueen taustalla on vaikuttanut maajoukkueen joukkueenjohtaja, lajipäällikkö ja neljä eri valmentajaa. Työnkuvat ovat olleet Isometsällekin hieman epäselviä, mutta nyt rakenne muuttuu pakon sanelemana.

– Viime vuosina on ollut neljä valmentajaa, maajoukkueelle oma johtajansa ja lajipäällikkö, niin kyllähän se ylimitoitettu oli. Siellä haettiin uutta toimintakulttuuria, mikä on hyvä, mutta se jäi nyt vähän kesken. Emme pääse näkemään, olisiko se uusi toimintakulttuuri tuottanut tulosta, Isometsä toteaa.

LUE MYÖS: Hiihtomaajoukkueen jättävä Matti Haavisto myöntää ratkaisunsa syyn suoraan – harkitsi päätöstään pitkään: "Kun asiat alkoivat selkeentyä"

Taloudelliset haasteet tuovat Hiihtoliitolle varmasti paljon työsarkaa. Heidän onkin mietittävä tarkoin, mihin rajallisia resursseja oikeastaan käytetään. Isometsällä on asiaan oma näkemyksensä.

– Nyt pitää miettiä, mihin on varoja laittaa. Resursseja kahdelle valmentajalle ja huoltopäällikölle, joiden ympärille kootaan miehistö. Huoltopuolella joudutaan miettimään, montako miestä on varaa ottaa. Se on aina hyvin vaarallista, jos sieltä joudutaan kiristämään. Nykyiselläkin miehityksellä on ollut havaittavissa, että se on aika niukka. Jos me joudumme siitäkin vielä niukentamaan, olemme vaikeuksissa, Isometsä pohtii.

Hiihtoliiton jättävä Haavisto jatkaa kuitenkin suomen tähtihiihtäjä Krista Pärmäkosken henkilökohtaisena valmentajana. Pitkään toistensa kanssa työskennelleen kaksikon yhteispeli on toiminut moitteettomasti jo vuosia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja