Jari Aarnio avautuu vankila-ajastaan Rikospaikan erikoishaastattelussa: "Vangin turvallisuus on puhtaasti henkilökunnan käsissä"

Jari Aarnio puhuu Rikospaikan erikoishaastattelussa vankilaturvallisuudesta 4:48
Jari Aarnio kertoo Rikospaikan erikoishaastattelussa vankila-ajastaan ja siitä, millaista turvallisuusuhkaa hän koki linnassa.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö ja huumerikoksista tuomittu Jari Aarnio kertoo illan Rikospaikan erikoishaastattelussa yli kuusi vuotta kestäneestä vankila-ajastaan. 

Jari Aarnion vankilapäiväkirja -niminen kirja (Pressimiehet Oy) julkaistaan torstaina, ja se perustuu muun muassa Aarnion päiväkirjamerkintöihin.

Aarnion mukaan vankiloissa on laitosvaltaa, joka ei perustu lakiin. Hän puhuu Rikospaikan haastattelussa laajasti vankilan turvallisuustilanteesta ja myös itseensä vankila-aikana kohdistuneesta fyysisestä väkivallasta ja väkivallan uhkasta.

– Olkoon vanki sitten poliisi tai mikä hyvänsä ihminen, vangin turvallisuus on puhtaasti henkilökunnan käsissä. Yksikään vanki ei itse päätä sitä, millä osastolla hän siellä on. Jos jokin menee pieleen, se on turvallisuuskoneiston virhearviointi, Aarnio sanoo.

Aarnio kertoo, mikä oli vankilassa pahinta

Aarnio tuomittiin aikanaan yhteensä 13 vuoden vankeusrangaistukseen useista rikoksista. Hän vapautui tämän vuoden alussa istuttuaan ensikertalaisena puolet tuomiosta.

Parantaako vankila tai paransiko vankila sinut?

– Senhän joutuvat muut arvioimaan, Aarnio vastaa haastattelussa.

Aarnio kertoo erikoishaastattelussa, mikä oli hänelle henkilökohtaisesti lusimisajan pahin paikka ja myös sen, pelkääkö hän tällä hetkellä turvallisuutensa puolesta.

Lisäksi hän kommentoi yhä vireillä olevaa Volkan Ünsalin murhajuttua. Syyttäjät ovat siinä hakeneet korkeimmasta oikeudesta valituslupaa Aarnion osalta. He haluaisivat Aarnion vielä KKO:n tuomareiden eteen kertomaan, mitä tämä tarkalleen tiesi Ünsalin murhahankkeesta etukäteen.

Hovioikeus hylkäsi asiassa Aarnioon kohdistuneen murhasyytteen.

Katso Aarnion erikoishaastattelu Rikospaikasta MTV3-kanavalta klo 22.35 tai MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat