Syyttäjä haluaa viedä Jari Aarnion murhasyytteen korkeimpaan oikeuteen

Jari Aarnio vapautui vankilasta – mitä tapahtuu nyt? Rikostoimituksen päällikkö kertoo 4:56
Aarnio vapautui alkuvuoden aikana vankilasta. Rikostoimituksen päällikkö kertoi, mitä nyt tapahtuu. Katso aiempi MTV Uutiset Liven lähetys yltä.

Syyttäjä haluaa viedä Jari Aarnion murhasyytteen korkeimman oikeuden käsiteltäväksi.

Käräjäoikeus tuomitsi Aarnion lähes 20 vuoden takaisesta Vuosaaren palkkamurhasta elinkautiseen vankeuteen, mutta Helsingin hovioikeus kumosi tuomion viime kuussa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe on päättänyt, että hovioikeuden tuomiosta jätetään valituslupahakemus korkeimpaan oikeuteen. Syyttäjälaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Syytteen mukaan Aarnio tiesi liki 20 vuotta sitten ammattirikollisten suunnitelmasta surmata ruotsinturkkilainen Volkan Ünsal Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa asunnossa, mutta jätti puuttumatta asiaan. Aarnio oli tuolloin Helsingin huumepoliisin päällikkö.

Syyttäjät ovat hakeneet Aarniolle rangaistusta murhasta niin sanottuna epävarsinaisena laiminlyöntirikoksena. Syyttäjien mukaan Aarnio oli virassaan velvoitettu puuttumaan palkkamurhahankkeeseen.

Hovioikeus katsoi aiemmin, että vaikka Aarniolla olisi ollut jonkinlaista vihiä hankkeesta, hänellä ei kuitenkaan ollut sellaista tietoa, minkä nojalla hänen olisi täytynyt ryhtyä toimiin.

Syyttäjä haluaa nyt asiaan korkeimman oikeuden mielipiteen. 

– Kyse on sellaisesta rikoksesta, josta ei juuri ole korkeimman oikeuden oikeuskäytäntöä. Siksi asiasta olisi tärkeää saada korkeimman oikeuden ennakkopäätös, Syyttäjälaitoksen tiedotteessa sanotaan.

Hovioikeus kumosi tänään Jari Aarnion käräjillä saaman murhatuomion 3:57
Hovioikeus kumosi Aarnion murhatuomion viime kuussa. Katso uutisjuttu aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat