Jare ja Ville Galle ovat parhaita ystäviä, työtovereita ja "veljiä" – kertovat, miksi toisen naama ei vieläkään kyllästytä

3:12
Video: Näin Jare ja Ville Galle kertovat pitkän ystävyytensä salaisuudesta

Mikä on pitkän ystävyyden salaisuus? MTV Vieras kysyi asiaa JVG-kaksikolta, joka on pitänyt tiiviisti yhtä liki 15 vuoden ajan. 

Jare Brand ja Ville Galle ovat paitsi ylimpiä ystäviä, myös Suomen tämän hetken musiikkimaailman kirkkaimpia tähtiä. 

Brand ja Galle ovat syntyneet liki samana päivänä vuonna 1987. Kaksikko törmäsi toisiinsa varhaisessa lapsuudessaan ja nuoruudessaan muutamia kertoja, mutta tosissaan he tutustuivat toisiinsa vasta runsaat kymmenen vuotta sitten.

Tuosta hetkestä alkoi ystävyys, joka on kestänyt rikkumattomana tähän päivään saakka. 

– Me ollaan veljiä, ystäviä, työkumppaneita ja pelikavereita ja kaikkee, Galle kuvaa kaksikon ystävyyttä. 

– Kämppiksiä, isä ja poika, Brand jatkaa ”veljensä” listaa. 

– Kyllä me ollaan täs kymmenen vuoden aikana nähty toisiamme enemmän kuin ketään muita perheenjäseniä tai frendejä, hän jatkaa Gallen virnistellessä vieressä. 

Keikkabussissa haastattelun etäyhteyksien kautta MTV Uutisille antanut kaksikko kiittelee keikkamyyjäänsä, joka sentään varaa kaksikolle keikkamatkoille aina omat huoneet.

– Ei tarvi nukkuukin vierekkäin. Pakko saada vähän hajurakoo iltaisin, Galle naurahtaa. 

– Ekat viisi vuotta oltiin aina samassa hotellihuoneessa, Brand puolestaan muistelee. 

”Ei toisen naama ole vielä alkanut kyllästyttämään”

Vaikka herrat ovat istuneet yhdessä lukuisia tunteja ja tuhansia kilometrejä samassa keikkabussissa ja viettäneet aikaa tiiviisti vapaa-ajallaankin bisneksen ulkopuolella, he eivät kyllästy toisiinsa. 

– Ei toisen naama ole vielä alkanut kyllästyttämään – on turha alkaa kiukuttelemaan. Tämä matka olisi loppunut varmaan aika lyhyeen, jos olisi ruvettu liikaa vääntämään ja kinaamaan, Brand sanoo MTV Vieraan haastattelussa.

Galle nyökkää hyväksyvästi ja sanoo, ettei kaksikko riitele koskaan. Ei edes pitkän keikkarupeaman aikana. 

– Täällä on paljon porukkaa mukana, hän sanoo viitaten tiimiin, joka kiertää keikkalavoja kaksikon mukana ympäri Suomea. 

– Sä voit purkaa pahaa oloas muuhun kuin parhaaseen kaveriisi. Kyllä meiltä sen verran löytyy pelisilmää, että ettii tuolta jonkun basistin, jota vetää daijjuun ennemmin kuin rupee Jarelle huutelemaan, Galle vitsailee.

– Bussikuski on kovilla aina näillä matkoilla, Brand jatkaa ystävänsä vitsiä. 

Elämä muuttuu mutta ystävyys pysyy

Kysyttäessä, minkä yksittäisen asian kaksikko nimeäsi ystävyyttä ylläpitäväksi voimaksi, Galle vastaa hetkeäkään miettimättä: nöyryys. 

– Ja yhteinen päämäärä. Me ollaan aina jaettu se sama maali, jota kohti mennä. Ja tässä ollaan, Brand lisää. 

Vastakohdat täydentävät toisiaan, sanotaan. Tuo sananparsi sopinee myös JVG-kaksikkoon. Tai ainakin Brand uskoo hyvän yhteistyön perustana olevan se, että ystävykset ovat sopivan erilaisia. Siinä, missä Galle on impulsiivisempi, Jare on rauhallinen ja pohdiskelevampi kaveri. 

Eikä kaksikko päättäisi toistensa lauseita MTV Vieraan haastattelussakaan, elleivät he olisi kliseisesti kasvaneet yhteen.

– Totta kai me ollaan tässä kohta 15 vuoden aikana ollaan kasvettu yhdessä aikuiseksi. Oltiin ihan poikia, kun tää kaikki alkoi, Brand kertaa. 

Vaikka aikuistuminen on tarkoittanut sekä Gallen että Brandin kohdalla myös elämäntilanteiden muuttumista, ystävyys on pysynyt samanlaisena. Sitä eivät ole horjuttaneet ihmissuhteet tai perheenperustamisetkaan. 

– Totta kai arki ja elämä muuttuu. Jotenkin olemme aina ymmärtäneet toistemme tilanteita niin hyvässä kuin pahassa, Brand pohtii partaansa haroen. 

Ei poppaskonsteja tai taikatemppuja

Niille, jotka eivät vielä ole hahmottaneet, Brand ja Galle muodostavat jo yli vuosikymmenen hittibiisejä tehtailleen räppi-duon, JVG:n. 

Miten he onnistuvat yhdistämään raudankovan bisneksen ja rakoilemattoman ystävyyden?

Galle huomauttaa, että Suomessakin on paljon yrityksiä, joita pariskunnat pyörittävät ilman, että lusikoita tarvitsee laittaa jakoon. Lisäksi kaksikko on jo ennen yhteistä työtään opetelleet yhteistyötä esimerkiksi urheilutoiminnan kautta.  

– Me kunnioitamme tätä meidän aikaansaannostamme. Jos me pilattais tämä jollain riitelyn takia, niin olishan se tyhmää, Galle sanoo.

– On etuoikeus, että saa tehdä töitä hyvien ystävien kanssa hommia. Meillä on nytkin tässä dösä täynnä hyvii ystävii. Onhan se nyt siistiä, Brand komppaa ystäväänsä. 

Lisäksi menestyksekäs ja sujuva yhteistyö tulee räppäreiltä luonnostaan – ilman taikuuksia tai poppaskonsteja.  

– Olemme saaneet olla omia itsejämme ja molemmat ovat saaneet tehdä omia juttujaan. Meillä ei ole ollut mitään sääntöjä siitä, että sä teet tota ja sä teet tota. Asiat on vaan tippuneet lapaan, Galle sanoo urheilutermejä lainaten. 

Mikä on isoin muutos, jonka kaksikko näkee toisissaan? Katso Jaren ja Ville Gallen haastattelu kokonaisuudessaan MTV Katsomossa tästä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja