Japani teloitti poikkeuksellisesti toisen maan kansalaisen – perhemurhaaja hirtettiin: ”Se on äärimmäisen julma ja brutaali tapaus”

Japani on teloittanut kiinalaisen miehen, joka murhasi nelihenkisen perheen kahden rikoskumppaninsa kanssa vuonna 2003, kertoo BBC.

Kiinalainen Wei Wei murhasi Japanissa perheen kahden rikoskumppaninsa kanssa vuonna 2003 ja he pakenivat Kiinaan, jossa heidät saatiin kiinni. Toinen rikoskumppaneista teloitettiin Kiinassa jo vuonna 2005 ja toinen on saanut elinkautisen vankeustuomion.

Japanin oikeusministeri Masako Mori sanoi harkinneensa huolellisesti Wei Wein teloituksen täytäntöönpanoa ennen kuin allekirjoitti määräyksen.

– Se on äärimmäisen julma ja brutaali tapaus, jossa onnellinen perhe, mukaan lukien 8- ja 11-vuotiaat lapset, murhattiin täysin itsekkäistä syistä, ministeri sanoi.

Japanissa kuolemaantuomituille kerrotaan teloituksen ajankohdasta vasta samana aamuna, kun telotus on määrä toteuttaa.

Murhasi nelihenkisen perheen

Nykyään 40-vuotias Wei Wei on tunnustanut murhat, mutta kiistänyt olleensa johtajan roolissa rikoksessa.

He olivat rikoskumppaneidensa kanssa ryöstäneet japanilaisen liikemiehen asuntoa Fukuokan kaupungissa.

Ryöstön yhteydessä liikemies oli kuristettu, kaksi lasta tukehdutettu ja vaimo oli hukutettu kylpyammeeseen. Heidän ruumiinsa löydettiin vedestä läheisestä satamasta.

Arkistoissa tieto vain yhdestä ulkomaalaisen teloituksesta

Japanilla on tällä hetkellä yli 100 kuolemaan tuomittua vankia.

Viime vuoden aikana teloitettiin 15 henkilöä, joista 13 oli väkivaltaisen uskonnollisen Korkein totuus (Aum Shinrikyo) -kultin jäseniä, BBC kertoo.

Kultin jäsenet tekivät vuonna 1995 Tokion metroissa väkivaltaisia iskuja käyttäen sariinia, voimakasta hermomyrkkyä. Iskuissa kuoli 13 henkilöä ja ainakin 5800 loukkaantui.

Japani on kertonut teloitettujen nimiä julkisuuteen vuodesta 2007 lähtien, ja sinä aikana vain yksi toisen maan kansalainen on teloitettu. Silloinkin kyseessä oli Kiinan kansalainen, joka oli murhannut vuonna 2009 kolme asuinkumppaniaan Tokiossa.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja