Japanin uusi keisari saa alleen aivan järjettömän siistin Toyotan – valmistetaan käsityönä

Tällainen on Suomeen palaavan Toyota Camryn tuorein sukupolvi 1:55
Tällainen on Suomeen palaavan Camryn uusi sukupolvi.

Japanin keisarin Toyota ei ole aivan mikä tahansa kauppakassi.

Japanissa keisari ei ollut luopunut vallastaan yli 200 vuoteen, mutta tällä viikolla sellainenkin ihme tapahtui. Vuodesta 1989 Japania hallinnut keisari Akihito nimittäin luopui vallastaan tiistaina 30. huhtikuuta terveyssyihin vedoten. Valtaistuimelle nousi Akihiton poika, kruununprinssi Naruhito.

59-vuotias Naruhito saa uuden pestinsä myötä myös näyttävän virka-auton. Naruhito olisi halunnut pitää Rolls-Royce Cornichensa – saman, jota hän käytti häissään vuonna 1993 – mutta sen kerrotaan olevan sen verran surullisessa kuosissa, että uusi pitäisi hankkia.

Naruhito on tiettävästi saamassa käyttöönsä poikkeuksellisen ylellisen Toyotan.

Toyota Century on neliovinen limusiini, joka sopii myös keisarille. Autoa myydään lähinnä Japanissa, ja vaikka se ei hinnaltaan olekaan samassa luokassa esimerkiksi Rolls-Roycen kanssa, on kyseessä todellinen luksusauto.

Kolmannen sukupolven Century esiteltiin Tokion autonäyttelyssä vuonna 2017. Sen konepellin alta löytyy 5,0-litrainen V8, jota avittaa sähkömoottori.

Naruhiton Century poikkeaa muista ainakin yhdellä perusteellisella tavalla. Siinä ei nimittäin ole kattoa.

Centuryt valmistetaan lähes kokonaan käsityönä, minkä vuoksi niitä valmistuu vain noin 50 kappaletta kuukaudessa. Omaansa siis saattaa joutua odottamaan pitkääkin, mutta lienee turvallista veikata, että Japanin keisarin kärry menee tavallisten kuolevaisten tilaamien autojen edelle.

Lue myös:

    Uusimmat