Japanin MM-ralli avattiin testierikoiskokeella – edessä oleva haaste on jotain ihan muuta

Tulosruutu: C Moren asiantuntijan Jari Ketomaan tärpit Japanin MM-ralliin - tältä testi-ek:lla näytti

MM-rallikauden päättävän, Japanissa ajettavan osakilpailun testierikoiskoe ajettiin Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ensimmäisellä, tärkeimmällä vedolla nopeimman ajan kellottivat Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Elfyn Evans, jotka olivat kymmenykselleen yhtä nopeita. Toyotan Sébastien Ogier hävisi 0,5 sekuntia.

Hyundain Ott Tänak (+0,7) sekä Toyotan Kalle Rovanperä ja M-Sportin Craig Breen (molemmat +0,9) mahtuivat hekin alle sekunnin sisään.

Kaikki vedot huomioiden Neuville oli neljännellä vedollaan koko joukon nopein puolen sekunnin erolla Ogierin kolmanteen vetoon.

WRC2:ssa mestaruutta tavoitteleva Emil Lindholm kiidätti Toksportin Skodansa nopeimpaan aikaan sekä ensimmäisellä vedolla että koko testi-ek huomioon ottaen.

Ensimmäisellä vedolla Lindholm oli peräti 2,3 sekuntia nopeampi kuin kukaan muu Rally2-kuljettaja. Loppujen lopuksi Teemu Suninen pääsi Hyundaillaan 0,2 sekunnin päähän.

Skoda Fabia R5:llä Japanissa kilpaileva Heikki Kovalainen hävisi Lindholmille ensimmäisellä vedollaan 5,5 ja parhaallaan 2,3 sekuntia.

Testierikoiskoe ajettiin poikkeuksellisesti samalla tiellä kuin rallin avaava ensimmäinen varsinainen erikoiskoe. Pätkät ajetaan toki keskenään päinvastaisiin suuntiin, mutta koska kyseessä on yleisö-ek-tyyppinen pikataival, testierikoiskoe ei ollut koko rallia ajatellen järin edustava.

Rallin muilla erikoiskokeilla tie on huomattavasti kapeampi ja mutkittelevampi. Kuljettajat ovat kutsuneet edessä olevaa kilpailua kauden vaikeimmaksi asfalttiralliksi.

Testi-ek, ensimmäiset vedot:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Thierry Neuville

Hyundai

2:09,4

1.

Elfyn Evans

Toyota

2:09,4

3.

Sébastien Ogier

Toyota

+0,5

4.

Ott Tänak

Hyundai

+0,7

5.

Kalle Rovanperä

Toyota

+0,9

5.

Craig Breen

M-Sport

+0,9

7.

Dani Sordo

Hyundai

+1,2

8.

Gus Greensmith

M-Sport

+1,7

9.

Takamoto Katsuta

Toyota

+2,7

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat