Mainos

Jännitys tiivistyy Iissä: Voittaako pieni Ii suuren Pariisin?

Iissä, nelostien varrella Nenosen huoltoasemalla, on illalla tavanomaista enemmän porukkaa. Kunnan terävin kärki on jännittämässä EU:n ilmastopalkintoa paikan päällä Brysselissä, paikan päällä Nenosella on kuntalaisia vauvasta vaariin.

Suora lähetys Brysselistä ei vielä kahdeksalta anna muuta kuin tanssiesityksiä, itse kilpailu ei ole vielä käynnistynyt.

- Kyllähän Iin kuuluisi voittaa, mutta kun siellä on Pariisit ja kaikki ja Ii on täällä jumalan selän takana, niin tuskin voittoa tulee, arvelee Matti Haatainen.

- Sinänsä voitto olisi ansaittu?

- Ilman muuta! Iissähän ajellaan sähköautoilla ja täällä on valtava tuulipuisto ja aurinkosähköä ja vaikka mitä! tietää Haatainen.

Tuomo Vilmi ja Kauko Oikarinen saavat hekin päähänsä kannustusjoukkojen valmistamat ”Euroopan paras” -lippikset. Hekin toivovat, että nimi on enne.

- Kyllä se Iin kuuluisi voittaa… Vaan miten mahtaa käydä, on siinä niin suuria paikkoja mukana… arvioi pöytäseurue.

Tarjolla on pullaa ja kahvia, mehua ja keksiä. Tarjoilut kelpaavat, juttu luistaa ja kännyköillä räpsitään kuvia kisastudion tunnelmasta. Mediaa on paikalla niukalti, sillä myöhäinen ajankohta kisan voittajan julistamiseksi ajaa deadlinen ohi monessa mediatalossa.

- Ei täällä aamuun asti olla, mutta jännätään nyt vähän aikaa, huikkaa seurue pelikoneen luota.

MTV Uutiset seuraa kilpailun etenemistä paikan päällä. Arvioitu tuloksen julkistamisajankohta on 21.30. Kyseessä on EU:n ilmastopalkinto, jonka finaalissa Ii kisaa yhdessä Pariisin, Torinon ja Tallinnan kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.