Janni Hussi ajatteli ennen, ettei halua lapsia – Joel Harkimon kohtaaminen sai ajatukset muuttumaan

4:09
Pariskunta oli pukeutunut yhteneväisiin asuihin Urheilugaalassa.

Joel Harkimo hämmentyi, kun hänen puolisonsa Janni Hussi oli täräyttänyt hänelle suoraan, ettei halua lapsia.

Somevaikuttajana ja radiojuontajana tunnettu Janni Hussi on ollut yhdessä Joel Harkimon kanssa nyt puolitoista vuotta. Pariskunta kertoo parisuhteestaan ja ajasta ennen sitä tuoreessa HussiPodi -podcast jaksossa. 

Pariskunnan suhde eteni salamavauhtia, sillä neljä kuukautta tutustumisesta he lähtivät jo asuntokaupoille. Ei aikaakaan, kun koti löytyi Helsingin keskustasta.

Ennen parisuhteen alkamista Hussi oli sinkkuna kolmisen vuotta, Harkimo puolestaan puolitoista vuotta. Hussi seurusteli ennen NHL-jääkiekkoilija Lauri Korpikosken kanssa. He erosivat vuonna 2016.

Irti sinkkuelämästä

Harkimo kertoo podcastissa, kuinka hänen elämänsä on muuttunut parisuhteen myötä. Nykyisin hän tekee palapelejä ja käy viikonloppuisin museoissa.

– Ei sellainen sinkkuaika ja bilettäminen, sekä viikonloppuna krapulassa oleminen oo mun juttu enää. Ei ole ollut pitkään aikaa. Haluan viettää rauhallista elämää, Harkimo toteaa Hussille podcastissa.

Hussi kertoo, että hänen elämänsä sinkkuvuosina oli hyvin huoletonta. Hän pystyi lähtemään extempore-reissulle Espanjaan lyhyellä aikataululla, tai Selviytyjät-sarjan kuvauksiin sen kummemmin suunnittelematta. 

– En tietenkään ajattele, että en nyt voisi lähteä vaan supporttaisit mua. Mutta muistelen aikaa huolettomana, Hussi kertoo. 

Hussi paljastaakin, että ei ollut aiemmin valmis luopumaan sinkkuelämästään. Sitten kun Harkimo astui kuvioihin, pystyi hän päästämään siitä irti. 

– Elin jonkin sortin unelmaani silloin. En olisi voinut kuvitellakaan, että joku voisi mullistaa maailmaani niin kuin sinä teit, Hussi toteaa Harkimolle podcastissa.

Totuttelua ajatukseen

Tutustumisen ja parisuhteen myötä Hussin ajatusmaailma vanhemmuuden suhteen on muuttunut. Pariskunta kertoo podcastissa, kuinka keskustelivat asiasta yleisesti suhteensa alkuvaiheessa. Harkimo oli suorastaan hämmentynyt, kun Hussi oli täräyttänyt hänelle suoraan, ettei halua lapsia. Pariskunta myöntää kipuilleensa alussa asian parissa.

– Ajattelin, että oho, onpa kaukana omasta ajatusmaailmastani. 

Harkimo kertoo olevansa hyvin perhekeskeinen, ja heillä onkin ollut aina hyvin tiivis suku, jossa serkutkin ovat kuin sisaruksia. Hussin vanhemmat erosivat hänen ollessa pieni ja ensimmäiset sisarukset syntyivät hänen ollessa 15-vuotias. 

– Olen aina haaveillut siitä, että musta tulee faija. Lapsen hankkiminen on varmasti isoin asia, mitä mun elämässä tulee tapahtumaan, Harkimo toteaa. 

– Ennen meidän tapaamistamme ajattelin, etten halua välttämättä koskaan lapsia. Se ei ole ollut koskaan prioriteettini elämässä, vaan enemminkin työ. Ajattelin pelon kautta, että voiko se poissulkea "markkina-arvoani" viihdealalla, jos minusta tulee äiti. Nyt kun mietin sitä ajatusta, niin se kuulostaa typerältä. Viihdekentällä on paljon upeita naisia, jotka ovat äitejä. Uskon, että en ole kuitenkaan ainoa nainen, joka tällaisia asioita ajattelee ja pelkää, Hussi avaa tuntemuksiaan. 

Hussi kertoo, että hän viihtyy hyvin myös yksin. Hän totuttelee ajatukseen siitä, että yhtäkkiä vieressä olisi joku, josta kantaa vastuuta koko ajan.

– Jos ja kun lapsi joskus tulee, niin uskon, että niistä (ajatuksista) tulee toimiva paketti. Mutta se on tosi vaikeaa, kun ollut niin itsenäinen pitkään, sillä viihdyn siinä yksinäisessä tilassa ja yhtäkkiä kun et pääse edes vessaan yksin. Puolikauhulla ajattelen sitä skenaariota, Hussi naurahtaa.

– Ajatusmaailmani on kuitenkin kääntynyt ja vielä tulee varmasti paljon tapahtumaan, hän jatkaa. 

Kuuntele koko jakso tästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja