Janne Kuokkanen yön suomalainen NHL-tähti – hurjasteli uransa ennätyspisteet

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen syötti peräti kolme maalia, kun Devils otti 5–2-vierasvoiton New York Rangersista.

Devilsin nettisivujen mukaan Kuokkanen teki samassa pelissä useamman kuin yhden pisteen ensimmäistä kertaa NHL-urallaan. Kuokkanen syötti pelissä joukkueelleen ensimmäisen, toisen ja neljännen maalin.

22-vuotias Kuokkanen oli aiemmin tällä kaudella tehnyt yhteensä tehot 1+2. Hän avasi NHL-uransa maalitilin 30. tammikuuta Buffalo Sabresia vastaan pelatussa ottelussa.

Kuokkanen on ollut viimeksi pelijäillä tammikuun lopussa. New Jersey Devils on ollut helmikuussa sivussa peleistä liigan koronavirusprotokollan vuoksi. Koronavirukseen liittyvät poissaolot voivat johtua monesta syystä, esimerkiksi positiivisesta koronatestistä tai lähikontaktista taudin saaneen kanssa.

Pelin ensimmäinen erä luisteltiin maaleitta, ja toisen erän jälkeen tilanne oli tasan 2–2. Devils sai koneensa vauhtiin kolmannessa erässä, jossa se mätti kolme maalia. Rangersin maalivahti Igor Shestjorkin onnistui torjumaan 32 laukausta.

Myös Devilsin maalialueella oli vipinää, kun Rangers laukoi kohti Mackenzie Blackwoodia peräti 39 kertaa.

Rangers ja Devils ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kerran. New Jersey vei voiton myös tuolloin.

Muissa päättyneissä peleissä New York Islanders voitti Buffalo Sabresin 3–0. Washington Capitals puolestaan rökitti Pittsburgh Penguinsin luvuin 3–1.

Juttua muokattu kello 06.58. Koko New Jersey Devils on ollut helmikuussa pelaamatta koronavirusprotokollan vuoksi, ei vain Kuokkanen.