7–2: NHL:ssä tylyt lukemat – supertähti Auston Matthewsille murea merkkipaalu

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devils kaatoi kotikaukalossaan Buffalo Sabresin tylyin lukemin 7–2.

Isännät luistelivat avauserästä jo neljän maalin johdossa. Buffalon ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla toisen erän alussa ja toinen niin ikään ylivoimatilanteessa päätöserän alkupuolella.

New Jerseyn suomalaishyökkääjä Erik Haula kirjautti syöttöpisteen ottelun avausmaalista.

Kovin maalintekijä oli Tyler Toffoli, joka viimeisteli kaksi isäntien maaleista.

Lopputuloksen lisäksi laukausmäärät maalaavat murskaavaa kuvaa ottelusta. Buffalon laukoi New Jerseyn maalia kohden vain 12 kertaa. New Jerseyllä vastaava lukema oli 38.

Copley torjui Kingsille nollat

Los Angelesissa Pheonix Copley torjui isäntäjoukkue Kingsille nollapelin Montreal Canadiensia vastaan. Nollapeli oli Copleyn NHL-uran kolmas ja ensimmäinen sitten helmikuun. Alaskasta kotoisin oleva Copley torjui kaikkiaan 18 laukausta.

Enkelten kaupungin kuningaskööri kukisti kanadalaisvieraat 4–0.

Maaleista kaksi oli Trevor Mooren käsialaa, kun taas Pierre-Luc Dubois nappasi ottelusta kaksi syöttöpistettä. Muiden ottelun onnistujien tehopisteet jäivät yhteen.

Montrealin Jesse Ylönen oli jäällä vajaat kymmenen minuuttia.

Voitto oli Los Angelesille viides peräjälkeen. Montreal oli voittanut kaksi edeltävää peliään, mutta tuoreen häviön jälkeen seuralle on kertynyt edellisen seitsemän ottelun ajalta jo viisi tappiota.

Pingviinit voittivat maalin mitalla

Pittsburgh Penguins isännöi Toronto Maple Leafsia. Toronto oli avauserän jäljiltä 2–1-johdossa, mutta toisen erän onnistumiset siivittivät Pennsylvanian pingviinipartion 3–2-kotivoittoon.

Voittomaalin teki ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson, kun toista erää oli jäljellä 28 sekuntia. Seuran muista maaleista vastasivat Jake Guentzel ja Noel Acciari.

Toronton supertähti Auston Matthews pelasi Pittsburghissa NHL-uransa 500. ottelun. Virstanpylväspelissään Matthews laukoi vastustajan maalia kohden viidesti, mutta jäi tehopisteittä.