NHL:n yön suomalaiset: Boston-puolustaja ahkeroi ainoana sinivalkoisena – Washington ratkaisi kolme sekuntia ennen summeria

Jääkiekon NHL:ssä Washington Capitals on ottanut kotivoiton Boston Bruinsista. Peli päättyi Washingtonin hyväksi maalein 2–1.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen kummankin joukkueen ehti kartuttaa maalitiliä toisessa erässä. Päätöserään mentäessä tilanne oli tasan 1–1, mutta Washingtonin itävaltalaishyökkääjä Michael Raffl ratkaisi pelin, kun virallista peliaikaa oli jäljellä enää kolme sekuntia.

Ainoana suomalaisena kentällä oli Bostonin paidassa pelaava Urho Vaakanainen. Suomalaispakki oli jäällä reilun 21 minuutin ajan, mutta lähti kaukalosta ilman tehopisteitä.

Vaakanainen on pelannut NHL-uransa aikana yhteensä 15 peliä, joista tällä kaudella kahdeksan. Hän on kerryttänyt tililleen kaksi syöttöpistettä, molemmat tällä kaudella.

Toisaalla Winnipeg Jets kuritti isännöimäänsä Vancouver Canucksia 5–0. Ensimmäinen maali kilahti tilille Kyle Connorin lavasta, kun ottelua oli pelattu vajaat kahdeksan minuuttia. Yhden maalin avauserän jälkeen Jets teki kaksi maalia sekä toisessa että kolmannessa erässä.

Kovimman maalisaldon sai yhdysvaltalaishyökkääjä Blake Wheeler, joka teki Winnipegille yhteensä kaksi maalia. Lisäksi hän teki kaksi syöttöpistettä ja lähti jäältä mukanaan tehot 2+2. Wheeler oli kentällä yhteensä vajaat 17 ja puoli minuuttia.

Washington, Boston ja Winnipeg ovat jo varmistaneet pudotuspelipaikat. Vancouver on oman divisioonansa jumbo ja jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Koko liigan tasolla Washington Capitals on sijalla kuusi, Boston Bruins taas sijalla 10 ja Winnipeg Jets sijalla 14.

NHL:n suomalaistilastot ti-ke-yönä:

Washington-Boston  2-1
Vaakanainen BOS 0+0 -1 0 2 - 21.10

Winnipeg-Vancouver 5-0
ei suomalaisia.

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.