Janne Kataja törmäsi ikävään ilmiöön someseuraajiensa ansiosta – varoittaa asiasta: "Taustalla on selvästi oikeita ihmisiä"

Ystävykset Janne Kataja ja Aku Hirviniemi valoittavat uudessa tosi-tv-ohjelmassa 9:29
Miten Janne Kataja ja Aku Hirviniemi alunperi kohtasivat toisensa? Katso koko haastattelu!

Janne Kataja painottaa, että hänellä on vain yksi Instagram-tili.

Näyttelijä ja juontaja Janne Kataja on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, missä hän on jälleen törmännyt ikävään ilmiöön. Kataja on saanut someseuraajiensa ansiosta tietoon, että hänen nimissään on tehtailtu valeprofiileja Instagramiin.

– Onhan tuollaista ollut aina, että välillä tulee joku valetili – niin Facebookissa kuin Instagramissa. Nykyään on siitä erikoinen tilanne, että valeprofiilit laittavat viestejä minun nimissäni. Aikaisemmin niiltä tuli vain kaveripyyntö ja kun tilillä oli tarpeeksi seuraajia, se muutettiin ulkomaisen yrityksen mainossivustoksi.

Kataja on saanut kuvakaappauksia, kuinka valetilit ovat kyselleet miehen someseuraajien suhdestatuksia tai pyytäneet heitä treffeille.

– Viestit ovat kirjoitettu selkeällä suomen kielellä. Muutamat ovat kyselleet somessa, olenko lähestynyt heitä. En ole, joten he ovat ilmiantaneet valetilejä.

Yleensä valetilit poistuvat suhteellisen nopeasti, mutta uusia tulee koko ajan lisää. Niissä on Katajan kuvia joko netistä tai miehen henkilökohtaiselta tililtä. Moni siis saattaa luulla kyseessä olevan juontaja itse, mutta todellisuudessa Katajalla on vain yksi Instagram-tili.

– Minua huolettaa, että ihmisiä huijataan. Taustalla on selvästi oikeita ihmisiä, eikä robotteja. En näe mitään syytä, kuka hyötyy siitä, että minun nimissäni kysellään, kuka on sinkku. Valetilit ovat kovin kiinnostuneita ihmisten suhdestatuksista.

– Olen entinen Napakymppi-isäntä, niin olisi tämä vihje, että Napakympin pitäisi tehdä comeback, Kataja vitsailee.

Innostui livelähetyksistä

Kataja juontaa tällä hetkellä Olen Julkkis… Päästäkää Minut Pois Täältä! -ohjelmaa yhdessä Aku Hirviniemen kanssa. Kataja on innostunut tänä vuonna Instagramin livelähetyksistä, jonka jälkeen valetilejä alkoi tulla selvästi enemmän. Hän ei kuitenkaan aio lopettaa suosittuja livelähetyksiä, joita hän pitää suosikkiohjelmaan liittyen loppuviikosta.

– Viimeksi pidin lähetyksen Pertun (Sirviön) kanssa ja edellisen kerran Eskon (Eerikäisen) kanssa. Lähetykset syntyvät ex tempore, eikä niitä liikaa valmistella.

Kataja on saanut Olen Julkkis… Päästäkää Minut Pois Täältä! -ohjelmasta hyvää palautetta.

– Olen ollut tosi tyytyväinen ja ohjelma on löytänyt katsojansa, siinä ei ole juonitteluja. Kolmannesta jaksosta ohjelma lähtee kunnolla käyntiin, ja ihmiset tajuavat ohjelman hauskuuden ja nerokkuuden.

Kataja nähdään myös lauantaisin MTV3-kanavalla, kun suosikkisarja Kuutamolla alkaa jälleen. Kataja paljastaa, että hän saa juuri tuosta ohjelmasta eniten palautetta.

– Aina kun se ei pyöri, niin kysytään, että koska se tulee. Tällä kaudella on hauskaa, että koko kausi tulee kerralla näkyviin mtv-palveluun. Voi pitää vaikka Kuutamolla-maratonin. Itse tykkään ohjelmassa etenkin siitä, kun pääroolissa on ihmiset ja tarinat.

Kuutamolla alkaa lauantaina 5.2. klo 21 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Kaikki jaksot julkaistaan kerralla mtv-palvelussa.

Olen Julkkis... Päästäkää Minut Pois! MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa pe klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat