Mainos

Poliisi vaatii MV-julkaisun verkkosivujen sulkemista

Poliisi vaatii oikeudessa MV-lehti- ja Uber Uutiset -sivustojen sulkemista, ilmenee MV:ssä julkaistuista salaisista asiakirjoista. STT:n tietojen mukaan asiakirjat ovat aitoja ja asian käsittely Helsingin käräjäoikeudessa on yhä kesken.

Poliisi perustelee asiakirjoissa sulkemisvaatimusta epäilyllä, että sivustoilla olisi julkaistu viestejä, joissa syyllistytään useisiin eri rikoksiin. Epäillyt rikokset ovat muun muassa kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja törkeä kunnianloukkaus. Sivustojen epäillään myös syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin ja rahapelirikoksiin. Lisäksi MV-lehden epäillään syyllistyneen rahankeräysrikokseen, sillä sen epäillään pyytäneen lukijoilta lahjoituksia toimintansa harjoittamiseen.

Poliisi perustelee rahapelirikosepäilyä sillä, että sivustoilla on syyllistytty kiellettyyn rahapelien markkinointiin. Tekijänoikeusrikosten osalta kyse on ainakin Sanoma Media Finlandin ja Yleisradion sisällöistä, joita epäillään kopioidun sivustoille laittomasti.

Janitskinin olinpaikka ei ole poliisin tiedossa

Poliisin oikeudelle toimittamista asiakirjoista ilmenee, ettei MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuvan Ilja Janitskinin olinpaikka ole poliisin tiedossa. Koska Janitskinin kuuleminen on poliisin mukaan vaikeasti järjestettävissä ja epäiltyjen rikosten teko jatkuu edelleen, poliisi pyytää käräjäoikeutta käsittelemään sulkemisvaatimuksen kiireellisenä. 

Sivustoja pyöritetään poliisin mukaan Ranskassa sijaitsevalta palvelimelta. Palvelintilan taas on vuokrannut poliisin tietojen mukaan Ilja Janitskinin hallinnoima espanjalainen yhtiö. Epäillyt rikokset katsotaan poliisin mukaan silti tehdyksi Suomessa muun muassa siksi, että rikoksien aiheuttama vahinko on tapahtunut Suomessa.

Janitskin ei ole poliisin mukaan vastannut millään tavalla asianosaisten tai Poliisihallituksen yhteydenottoihin vaan on jatkanut laittomaksi epäiltyä toimintaansa kaikista pyynnöistä ja kehotuksista huolimatta.

STT ei tavoittanut asiasta vastaavaa poliisia kommentoimaan asiaa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja