Janita Lukkarisen ystävä sai vuoden ehdollisen tuomion törkeästä testamentin väärennyksestä

Janita Lukkarinen on kuollut – katso tästä ote hänen viimeisestä haastattelusta 2:16
Katso ote Janita Lukkarisen viimeisestä haastattelusta joulukuussa 2019.

Edesmenneen tosi-tv-tähti Janita Lukkarisen ystävän väärentämä testamentti koski muun muassa Lukkarisen koruja, vaatteita ja hautajaisjärjestelyjä.

Edesmenneen tosi-tv-tähti Janita Lukkarisen ystävä on saanut vuoden ehdollisen tuomion törkeästä väärennyksestä.

Sen lisäksi ystävä on velvoitettu korvaamaan Lukkarisen isälle ansionmenetyksestä ja matkakuluista yhteensä 621,60 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan valtiolle todistelukustannukset 241,14 euroa ja suorittamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksun.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tuomion mukaan ystävä laati 12. syyskuuta vuonna 2018 päivätyn testamentin, jonka mukaan Lukkarinen olisi testamentannut kaikki korunsa ystävän tyttärelle ja että kyseiset korut olisivat ystävän hallinnassa, kunnes tämän tytär täyttää 18 vuotta. Lisäksi testamentin mukaan ystävä ja tämän tytär olisivat halutessaan saaneet myös Lukkarisen vaatteet.

Testamenttiin oli kirjattu myös suunnitelma hautauksesta, jonka mukaan ystävällä olisi ollut virallinen päätösvalta kaikissa Lukkarisen hautajaisia koskevissa asioissa. Tuomion mukaan hän väärensi Lukkarisen allekirjoituksen testamenttiin ja toimitti sen Nurmijärven seurakunnalle.

Lukkarisen isä kertoi vuonna 2020 MTV Uutisten haastattelussa, että perheen ulkopuolinen henkilö oli toimittanut testamentin seurakuntaan ja sen vuoksi hautajaiset siirtyivät. 

–Minun oli pakko ottaa sairauslomaa, koska en saa nukuttua. Olen miettinyt pääni puhki, miten saan tyttäreni hautaan, isä kertoi pari vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat