Janina Fry paljastaa Anna-lehden blogissaan käyneensä meediolla äitinsä kuoleman jälkeen: "Voitte vaan kuvitella, miten siinä kävi"

Suvi Tiilikainen ja Janina Fry kirjoittivat kirjan juhliin valmistautumisesta.

Janina Fryn äiti menehtyi kolme vuotta sitten.

Mallina julkisuuteen tullutta Janina Fryta kohtasi kolme vuotta sitten suuri suru, kun hänen rakas äitinsä menehtyi rintasyöpään. Nyt Fry kirjoittaa Anna-lehden blogissaan, miten hän selvisi äitinsä sairauden ja kuoleman myötä tulleesta surusta. Blogikirjoitus kantaa nimeä: Äiti, selvisin sittenkin!

Fry kirjoittaa blogissaan, että ensimmäinen vaihe surussa oli erityisen vaikeaa. Hän ei pystynyt hyväksymään sitä, että äitiä ei enää ole. Hän oli takertunut siihen uskoon ja toivoon, että jokin ihme voisi tapahtua. 

Fry kertoo tilanneensa Yhdysvalloista sienijauheuutetta toivoen, että se voisi parantaa hänen äitinsä. Hänen mukaansa tuotteella oltiin saatu uskomattomia tuloksia rintasyövän hoidossa. 

– Itkin ja rukoilin äitiä kokeilemaan tätä tuotetta. Jälkeenpäin katsottuna tuntuu siltä, että pistin aivan tolkuttoman paljon energiaa taisteluun tuulimyllyjä vastaan sen sijaan, että olisimme voineet surra yhdessä ja puhua oikeista asioista oikeilla sanoilla ja valmistautua tulevaan. Se ei vaan ollut mahdollista, Fry kirjoittaa. 

(Kuvassa Fryn äiti nuorena.)

Apua muualta

Fry oli käynyt pian äitinsä kuoleman jälkeen meediolla, siellä ei kuitenkaan käynyt niin kuin hän olisi toivonut. 

– Ajattelin, että koska äitini oli nyt siirtynyt toiseen ulottuvuuteen hänen neuvokas sielunsa kyllä keksisi keinon miten antaa kuulua itsestään. Toiveikkaana siis käännyin meedion puoleen ja voitte varmasti kuvitella miten siinä kävi. En kokenut todellista yhteyttä, enkä tunnistanut meedion kuvailemaa ihmistä äidikseni. Ainoa hyvä asia siinä oli, että se auttoi hyväksymisprosessissa, Fry kirjoittaa postauksessaan.

Fry oli aivan poikki, kun käytännön asiat ja hautajaiset saatiin päätökseen. Päivät kuluivat, mutta suru ja ikävä nostivat päätään yön pimeinä tunteina. Fry tunsi toisinaan myös kateutta niitä kohtaan, joilla oli vielä vanhemmat elossa. Fryn isä menehtyi keuhkosyöpään saattohoidossa syyskuussa 2015.

 – Äitini arkun näkeminen oli musertavaa. Itkin niin, että tuntui kuin kehoni olisi räjähtämässä koska sisälläni kasvanut paine ei löytänyt tarpeeksi ulospääsyä edes kyyneleiden muodossa. Helposti voin totea, että äitini menettäminen oli järkyttävintä mitä olin siihen mennessä kokenut.

Äidin kuoleman jälkeen Frylle iski pelko. entä jos rintasyöpä tulee hänellekin. Fry päätyi lopulta poistamaan rintansa

– Rutiinitarkastus tarkan radiologin silmien alla vahvisti epäilykseni. Olin onneksi kaikesta johtuen hyvissä ajoin liikenteessä ja alkoi tämän monsterin ulostelkeminen minun kehostani ja varmistus siitä, että ainakaan siinä muodossa kehossani ei olisi otollista maaperää tälle mörölle missä kasvaa. 

(Kuvassa Fryn vanhemmat vuonna 1969.)

Lue koko postaus täältä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja