Mainos

Rintasyöpädiagnoosin saaneen Emilian pahin painajainen kävi toteen – 7-vuotias tytär sairastui leukemiaan

Alzheimer, rintasyöpä ja leukemia. Seitsemänvuotiaan Mollyn perhe on joutunut kohtaamaan monta raskasta uutista lyhyessä ajassa. 

Ruotsalainen Emilia Halldén voi vieläkin kuulla mielessään sanat, jotka lääkäri lausui hänelle viime vuoden huhtikuussa. Naiset rinnasta oli löytynyt syöpäsoluja, ja lääkäreiden mukaan hoidon aloittamisen kanssa olisi toimittava nopeasti.

– En ollut valmistautunut siihen ollenkaan. Aloin itkeä, nainen kertoo.

Huonot uutiset kuultuaan hän ei voinut olla ajattelematta tytärtään, seitsemänvuotiasta Mollya, ja muistisairasta isäänsä, josta Emilia piti huolta. Emilia halusi voittaa syöpätaistelun tyttärensä ja Alzheimeriin sairastuneen isänsä tähden – muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Pahin ei saisi tapahtua, lapsi ei saisi kuolla ennen äitiään

Aika kului ja syöpäsolut alkoivat osoittaa nujertumisen merkkejä. Tasan vuosi siitä, kun Emilia oli kuullut huonot uutiset omasta terveydestään, äidin pahin painajainen kävi toteen. Hän oli aina ajatellut, että pahinta olisi kuolla ja jättää tytär ilman äitiä, mutta tämä ajatus osoittautui täysin vääräksi.

– Luulin aina nähneeni kuoleman varjon. Se makasi minun vieressäni sängyllä, joskus se istui rintani päällä, raskaana kuin vuori. Joskus se piti niin tiukasti kiinni kaulasta, että oli vaikea hengittää. Luulin, ettei enää mikään voisi tuoda minua lähemmäksi suurinta kauhua, äiti kertoo tunteista, joita syöpäuutinen hänessä herätti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Toivon, että olisin ollut oikeassa. Ettei mikään olisi voittanut sitä.

Omaakin kuolemaa kamalammaksi ajatukseksi osoittautui kuitenkin se, että tytär lähtisi täältä ennen äitiään.

Emilian tytärtä oli edellisten kuukausien aikana tutkittu useampaan otteeseen terveysongelmien vuoksi, ennen kuin viime huhtikuussa karmea totuus paljastui. Äidin oma syöpätaistelu oli vielä käynnissä, kun tytölle diagnosoitiin leukemia, verisyöpä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Oman lapsen sairastuminen sai äidin unohtamaan oman terveydentilansa; lapsi ei saisi kuolla ennen äitiään.

– Samalla hetkellä, kun hän sai syövän, oli kuin olisin unohtanut omani.

Kammottavimpia olivat äidin mukaan ne hetket, kun äiti ja tytär makasivat sairaalassa eri huoneissa. Vaikka hän olisi kuinka halunnut olla tyttärensä rinnalla, aina siihen ei ollut mahdollisuutta.

Huoli tytön tulevaisuudesta on läsnä jokainen päivä

Tänä kesänä Emilia sai kuulla hyviä uutisia omasta terveydestään; hän olisi täysin parantunut syövästä. Nyt äiti ja hänen puolisonsa voivat keskittyä täysin tukemaan tytärtään omassa taistelussaan.

Suurin osa, 80 prosenttia leukemian alle 15-vuotiaana saaneista lapsista paranee. Emilian mukaan vanhempana on kuitenkin mahdotonta lakata ajattelemasta loppua kahtakymmentä prosenttia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen edelleen hyvin peloissani siitä, että Mollyn syöpä uusiutuu. Leukemiassa uusiutumista esiintyy usein hoitojenkin aikana, ja syöpä uusiutuu yleensä entistä pahempana.

Vaikka huoli on jatkuvasti läsnä, perhe yrittää pysyä positiivisena ja elää päivä ja tunti kerrallaan. Tyttö itse on jaksanut pysyä iloisena ja onnellisena sairastumisestaan huolimatta, ja häntä kutsutaankin perhepiirissä Super-Mollyksi. 

Lähde: Expressen 

***

22:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.