Janin saarikuvista nettihitti – piskuisen Kotisaaren neljä vuodenaikaa lumoavat ympäri maailman

0:27

Rovaniemeläisen Jani Ylinampan ottama kuvasarja suomalaisesta Kotisaaresta leviää maailmalla. Dronella kuvatut otokset ilmentävät osuvasti Suomen neljää vuodenaikaa. Kuvat näet ylläolevalta videolta.

Kartassa näkyi pieni läiskä keskellä Kemijokea: Kotisaari. Rovaniemeläinen valokuvaaja Jani Ylinampa oli etsinyt jotain erilaista kuvattavaa ja nyt huomio kiinnittyi pieneen saareen.

– Siitä kuitenkin moni kulkee ohi kiinnittämättä sen kummemmin huomiota ja ajattelin tuoda esille saarta vähän eri vinkkelistä, Ylinampa sanoo.

Lopputuloksena oli upea kuvasarja, josta ilmenevät Suomen neljä vuodenaikaa. Ylinampa otti kuvat vuosina 2016–2017. 

Leviää maailmalla

Nyt kuvasarja on lähtenyt leviämään maailmalla. Kuvat leviävät Twitterissä ja myös suosittu nettisivusto Bored Panda on julkaissut kuvista artikkelin, jossa otoksia on katsottu jo 34 000 kertaa.

– Ihmettelin Facebookin ja Instagramin yhtäkkistä kävijämäärän nousua, niin tuolta se vastaus sitten löytyi, Ylinampa sanoo

Ylinampa kertoo, että kuvien leviäminen maailmalla tuntuu hyvältä.

– Jokaisen valokuvaajan jonkinlainen tavoitehan tämä on, Ylinampa kertoo. 

Ylinampa kuitenkin toivoo, että kaikki jakavat muistaisivat kreditoida alkuperäisen valokuvaajan. Toisaalta myös kotikaupungin saama näkyvyys tuntuu hyvältä.

Kaikissa on puolensa

Mistä idea kuvasarjaan lähti? Ensimmäisen kuvan Kotisaaresta Ylinampa otti jo vuonna 2015. Seuraavana vuonna hän päätti vielä rajata otoksen uudestaan. Hän julkaisi sen Instagramissa ja pian kuva nousi viraaliksi. 

Tämän myötä mies sai ajatuksen valokuvata saaren kaikkina vuodenaikoina ja myös julkaista kuvat samana ajankohtana.

– Minusta siitä saaresta ja sen ympäristöstä tulee esille vuodenaikojen vaihtelu Lapissa erityisen hyvin.

Ylinampa ei itse suosi yhtä vuodenaikaa toisen edelle. Kesällä on lämmintä, vihreää ja taivaalla loistaa keskiyön aurinko, Syksyllä miestä kiehtovat ruskan värit ja pimenevät yöt. Talvella luonto on valkoinen, kun taas keväällä päivät pitenevät ja luonto herää taas henkiin.

 – Kaikissa on omat etunsa, Ylinampa sanoo. 

– Elokuusta puolivälistä huhtikuun loppuun voi nähdä ja kuvata revontulia, joka on intohimoni. 

Ensimmäisenä kuvasarjan suosiosta leviämisestä maailmalla kertoi Iskelmä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja