Emilia Bottaksen Suomen ennätys rikkoutui – 16-vuotias Laura Lahtinen jatkaa murskajaisiaan MM-uinneissa

Laura Lahtinen ui perhosuinnin uuden 200 metrin Suomen ennätyksen 2.10,39 ja edennyt välieriin Etelä-Korean Gwangjussa MM-kisoissa. Aiempi, Emilia Pikkaraisen (nyk. Bottas) hallussaan pitämä ennätys parani 0,5 sekuntia.

– Ensimmäinen vinsta (50 metriä) tuntui niin mahtavalta, se vain lensi eteenpäin niin helposti. Oli vain kivaa uida, niin tuli näin kovaa, 16-vuotias Lahtinen kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Perhosuinnin alkuerien nopein oli Yhdysvaltojen Hali Flickinger ajalla 2.05,96. Välierät kisataan keskiviikkona Suomen aikaa klo 15.10.

Viikonloppuna Lahtinen paransi Sandra Scottin nimissä ollutta 400 metrin vapaauinnin Suomen ennätystä.

Jallowille alkuerien yhdeksäs sija

Mimosa Jallow etenee niin ikään välieriin päämatkallaan. Jallow ui itsensä selkäuinnin 50 metrin alkuerissä yhdeksännelle sijalle ajalla 28.04.

– Aika helppo aamu-uinti, niin kuin tällä kaudella on ollut tapana. Tasainen, vahva uinti, en lähtenyt yhtään höntyilemään. Ehkä tässä pieni kivi vierähti sydämeltä, nyt vaan täytyy pitää sama tatsi iltaan, Jallow kommentoi tiedotteessa.

Naisten 50 metrin selkäuinnin alkuerien nopeimmaksi kauhoi Kiinan Fu Yuanhui. Alkuerien voitto tuli ajalla 27.70.

50 metrin selkäuinnin välierä uidaan keskiviikkona kello 14.37 Suomen aikaa.

Maanantaina Jallow karsiutui 100 metrin selkäuinnissa jo alkuerissä. Tuolloin hän ui sijalle 26, kun 16 parasta selviytyi välieriin.

Liukkonen valmistautuu päämatkaansa

Ari-Pekka Liukkonen puolestaan karsiutui miesten 100 metrin vapaauinnin alkuerissä. Liukkonen ylsi lopulta sijalle 44 ajalla 49,98.

– Ihan hyvä, en muista, milloin viimeksi olisin uinut alle 50 sekunnin, varmaan pari–kolme vuotta sitten ainakin, Liukkonen totesi.

Uimaliiton mukaan 50 sekunnin alitus on Liukkosen uran kuudes.

Miesten vapaauinnin alkuerien kovinta vauhtia ui Yhdysvaltojen Caeleb Dressel ajalla 47,32.

Eilen Liukkonen kisasi avausmatkallaan 50 metrin rintauinnissa. Hänen aikansa 28,45 riitti 43. sijaan, eikä jatkopaikkaa tullut.

Nyt Liukkonen valmistautuu päämatkaansa 50 metrin vapaauinnin karsintaan, joka kisataan perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat