Uinnin supertähti lataa MM-kisojen kohu-urheilijasta: "Hänen pitäisi kysyä itseltään, tulisiko hänen olla mukana lajissa"

Dopingkohussa ryvettynyt Kiinan Sun Yang on ollut huomion keskipisteenä Etelä-Korean Gwangjussa käynnissä olevissa pitkän radan MM-uinneissa. Lajin supertähti Adam Peaty lataa nyt puolestaan kovaa tekstiä kiinalaisuimarille.

Aikaisemmin australialaisuimari Mack Horton ei suostunut nousemaan ylös palkintokorokkeelle. Horton oli ottanut hopeaa 400 metrin vapaauinnissa, Yangin voittaessa kultaa. Iso-Britannian Duncan Scott toisti Hortonin tempun dramaattisessa 200 metrin vapaauinnin kilpailussa.

Gwangjussa MM-kultaa 100 metrin rintauinnissa voittanut Peaty puolustaa Hortonia ja Scottia. Hän osoittaa voimakasta kritiikkiä kiinalaisuimarille.

– Hänen pitäisi kysyä itseltään, tulisiko hänen olla mukana lajissa, kun kaikki buuaavat hänelle. Tiedän kuitenkin, millaisia he ovat ja millainen hän on. Jos olisin itse ollut uimassa 400 metrin kisaa, en olisi noussut pallille, Peaty sanoo.

Olympiakultaa Riossa 2016 voittanut Peaty on aiemminkin kritisoinut Sunia ja päätöstä antaa hänen kilpailla MM-kisoissa. Hän sanoo, että urheilijoilla oli oikeus protestoida.

– Mielestäni tärkein tehtävä urheilijalla on se, että sinulla on oikeus käyttää ääntäsi. Scott teki niin sekä yleisö. Siispä se on täysin selvää, että se ei mene oikein, mitä taustalla tapahtuu, kun kannattajat eivät halua häntä. En edes tiedä, miksi hän on täällä, Peaty päättää.

Lue myös:

    Uusimmat