MM-finaaliin uinut Matti Mattsson huokaisi jo alkuerässä: "Iso kivi tippui sydämeltä"

Matti Mattsson ui torstaina Dohan pitkän radan MM-kisojen välieristä odotetusti miesten 200 metrin rintauinnin loppukilpailuun. Hän ui välierissä jaetulle neljännelle sijalle ajalla 2.09,43 ja jakoi erässään kolmannen sijan.

Välierien nopein oli Mattssonin erän voittanut Yhdysvaltain Jake Foster ajalla 2.08,78. Mattssonin finaalipaikka ei ollut vaarassa, sillä ensimmäinen loppukilpailusta karsiutunut uimari hävisi suomalaiselle 1,34 sekuntia.

– Uinti oli semihyvä. Ei ihan niin hyvä kuin aamulla, mutta hienoa olla taas MM-finaalissa parin vuoden tauon jälkeen, Mattsson kertoi välierien jälkeen Uimaliiton tiedotteessa.

Hän oli ollut alkuerien nopein alittamalla Pariisin olympiarajan ajalla 2.09,15. Mattssonin Suomen ennätys on kahden ja puolen vuoden takaa olympia-Tokiosta 2.07,13.

Rintauintifinaali uidaan Qatarissa Dohan MM-altaassa perjantaina.

Olympiarajan alitus helpotti oloa

Porilaisuimari Mattsson on ollut pitkän radan MM-altaassa 200 metrillä parhaimmillaan toinen Roomassa 2022 ja ui samalla matkalla olympiapronssia Tokiossa vuotta aiemmin. Dohassa hän antoi kunnostaan vakuuttavan näytön alkuerässä.

– Iso kivi tippui sydämeltä, kun meni A-rajan alle, Mattsson sanoi.

Hän on ensimmäinen suomalaisuimari, joka on yltänyt Pariisin kisojen tulosrajaan. Mattssonin päälajissa 200 metrin rintauinnissa Pariisin olympiatulosraja on 2.09,68.

– Tuntuu erittäin hyvältä. Homma toimii taas muutaman vähän hankalamman vuoden jälkeen, Mattsson kehui.

Hulkon kisat jatkuvat lauantaina

Ida Hulkko karsiutui välieristä naisten 200 metrin rintauinnissa. Hulkko oli Qatarissa alkuerien 23:s ajalla 2.33,27.

Välieriin etenee lajien 16 parasta, ja välieräpaikkaan olisi kaivattu vähintään aika 2.28,90. Alkuerien nopein, yhdysvaltalainen Kate Douglass ui neljä altaanmittaa aikaan 2.24,15.

– Pitää sanoa, että kyllä se on mielenkiintoinen seikkailu, kun lähtee sprintterinä 200 metrille. Olisin halunnut uida kovempaa, mutta ei sitä treenaamatta oikein pysty, Hulkko kommentoi.

Välieräpaikka jäi Hulkolta haaveeksi myös hänen avauslajissaan 100 metrin rintauinnissa. Pariisin myös tähyävä Hulkko kilpailee Dohassa vielä 50 metrin rintauinnissa. Sen alkuerät ovat lauantaina, ja suomalaisista matkalla ui myös Veera Kivirinta.

Lue myös:

    Uusimmat