Suomalaisuimari joutui kahden miehen mittelöön MM-altaassa – kyykytti "täyteen tatuoitua ja puhisevaa" vastustajaa

Riku Pöytäkivi joutui tekemään kaksinkertaisen työn päästäkseen 50 metrin perhosuinnin välieriin uinnin lyhyen radan MM-kisoissa Kiinassa.

Pöytäkivi saavutti uransa ensimmäisen MM-välieräpaikan pitkän kaavan kautta. Hän ja Brasilian Matheus Santana olivat alkuerien jälkeen jaetulla 16. sijalla (aika 23,08).

Näin kaksikko joutui uusintauintiin, jossa Pöytäkivi oli hirmuvedossa. Hän porskutti kaksi altaanmittaa uuteen Suomen ja Pohjoismaiden ennätysaikaan 22,71. Santana hiipui aikaan 23,18.

– Tuollainen kaksintaistelu sytyttää, katselin sitä täyteen tatuoitua miestä, kun se siinä puhisi ja ajattelin, että tuolle ei saa hävitä. Tiesin, että nyt tulee vähintään enkka, Pöytäkivi sanoi tiedotteessa.

Perhos- ja vapaauintiin erikoistunut Santana voitti nuorten olympiakultaa vuonna 2014 ja hänellä on ollut hallussaan myös satasen vapaan nuorten maailmanennätys.

Pöytäkivi ui uransa ensimmäisen MM-välierän tänään Suomen aikaa noin kello 13.30.

Jallow ja Laukkanen rutiinilla jatkoon

Mimosa Jallow eteni varmuudella jatkoon 50 metrin selkäuinnissa. Hän oli alkuerien 11. nopein ajallaan 26,60. Hän ui matkalla Suomen ennätyksen 26,38 kuukausi sitten. 

Jallow'n välierä on vuorossa tänään kello 14.15.

Jenna Laukkanen otti välieräpaikan sadan metrin rintauinnissa. Hän säästeli aikaan 1.05,38, sillä edessä on iltapäivällä rintauinnin välierän lisäksi satasen sekauinnin MM-finaali.

– Ehkä sellainen 75–80 prosenttia oli tehoja pelissä. Viimeisellä altaanmitalla kyllä nostin vähän frekvenssiä, ja sen olisi voinut jättää tekemättäkin, Laukkanen kertoi.

Laukkanen ui sekauinnin finaalissa kello 13.20 ja rintauinnin välierässä reilua tuntia myöhemmin.

Ida Hulkko joutui pettymään satasen rintauinnissa, kun aika 1.06,55 jäi kaksi kymmenystä välieräpaikasta.

Lue myös:

    Uusimmat