Mainos

Jälleen yksi ministeri lähtee Trumpin hallinnosta – Kevin McAleenan jättää tehtävänsä vain puolen vuoden jälkeen

0:53
Kolmas siirtolaiskaravaani lähti Meksikosta kohti Yhdysvaltoja viime marraskuussa.

Ovi käy jälleen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinnossa. Virkaatekevä kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri Kevin McAleenan on jättänyt tehtävänsä.

Trump ilmoitti asiasta Twitterissä ja sanoi, että McAleenan haluaa nyt viettää aikaa perheensä kanssa ja siirtyä yksityiselle sektorille. Trump kehui McAleenanin tehneen upeaa työtä.

– Olemme tehneet hyvää yhteistyötä, ja rajanylitykset ovat olleet reippaassa laskussa, Trump sanoi.

Uusi ministeri valitaan ensi viikolla "monista hienoista ehdokkaista"

Presidentti kertoi ilmoittavansa uuden virkaatekevän kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministerin ensi viikolla. Trumpin mukaan tehtävään on "monia hienoja ehdokkaita."

McAleenan ehti toimia kotimaan turvallisuudesta vastaavana ministerinä vain puoli vuotta oltuaan sitä ennen Yhdysvaltain tulli- ja rajavalvontaviraston johtaja. Hän korvasi huhtikuussa Kirstjen Nielsenin, joka erosi tehtävästä jouduttuaan toistuvasti Trumpin kritiikin kohteeksi.

Nielsen puolestaan tuli vuonna 2017 Valkoisen talon kansliapäälliköksi siirtyneen John Kellyn tilalle, joten seuraava ministeri on jo neljäs tehtävää hoitanut henkilö Trumpin presidenttikauden aikana.

"Olemme vähentäneet laittomia rajanylityksiä"

McAleenan sanoi, että hänen johdollaan ministeriö on viimeisten kuuden kuukauden aikana saanut aikaan huomattavaa edistystä Yhdysvaltain etelärajan kriisin lievittämisessä.

– Olemme vähentäneet laittomia rajanylityksiä ja tehneet alueen hallitusten kanssa yhteistyötä taistellaksemme ihmissalakuljettajia vastaan, vastataksemme siirtolaisuuden syihin ja lisätäksemme rajavalvonnan resursseja, McAleenan luetteli.

McAleenanin lyhyen valtakauden aikana Trumpin hallinto teki Meksikon ja Guatemalan kanssa sopimukset, joiden mukaan maat rajoittavat Yhdysvaltoihin asti pääsevien keskiamerikkalaisten siirtolaisten määrää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja