Mainos

Jälleen uusi läheltä piti -tilanne: Lennokki ohitti 500 matkustajan jumbojetin vain 60 metrin päästä

Lufthansan Airbus A380-jumbojetti oli lähellä törmätä lennokkiin lähestyessään Los Angelesin lentokenttää Yhdysvalloissa viime perjantaina. Koneen kyydissä oli 501 matkustajaa ja 24 miehistön jäsentä, kertoo saksalainen Der Spiegel-lehti.

Airbusin lentäjä ilmoitti Los Angelesin kansainvälisen lentokentän lennonjohtajille, että kone oli laskeutuessaan vähällä törmätä lennokkiin. Uutistoimisto Reutersin mukaan leveärunkoinen, nelimoottorinen Airbus 380 oli laskeutumassa kentälle noin 152 metrin korkeudessa, kun miehittämätön lennokki lensi sen ylitse vain 60 metrin päässä.

Läheltä piti -tilanne sattui Yhdysvaltain ilmailuviranomaisten mukaan 14 kilometriä lentokentältä itään.

Lufhansan lentäjät eivät korjanneet koneen kurssia lennokin vuoksi ja kone laskeutui turvallisesti kiitoradalle muutamaa minuuttia myöhemmin ongelmitta. 

Viranomaiset tutkivat tapausta. 

Kalifornialaissenaattori Dianne Feinstein, joka on vaatinut lennokkeja koskevan lainsäädännön tiukentamista, ilmaisi tuoreeltaan huolensa lennokkien lentoliikenteelle asettamista turvallisuusuhista. 

– Tämä on jälleen uusi tapaus, joka olisi voinut johtaa lentokoneen putoamiseen. Tällaista ei voi hyväksyä. 

Lennokkiliikenteen sääntöjä kiristetty

Yhdysvalloissa lennokkiliikennettä on säädelty niin, että niitä ei saa lennättää yli 122 metrin korkeudessa (400 jalkaa), eikä kahdeksaa kilometriä lähempänä lentokenttiä ilman lennonjohtajien lupa. 

Ilmailuviranomaiset ovat saaneet viimeisen kahden vuoden aikana yli 40 ilmoitusta lennokkien aiheuttamista vaaroista Los Angelesin lentokentällä, joka on Yhdysvaltain toiseksi vilkkain. 

Senaattori Feinsteinin julkaiseman, viime syksynä julkaistun tilaston mukaan yksin Kalifornian osavaltiossa yli 200 lentäjää on raportoinut läheltä piti -tilannetta lennokkien kanssa. 

Videolla animaatio maaliskuun alussa sattuneesta Air Francen läheltä piti -tilanteesta. 

0:37

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.