Raportti: Kobe Bryantin kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa kytee skandaali

6:41
Videolla Tulosruudun juttu Kobe Bryantin traagisesta kuolemasta ja menestyksekkäästä urasta.

Kobe Bryantin ja kahdeksan muun kuolemaan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta tihkuu uutta tietoa. Los Angeles Timesin hankkimista virallisista asiakirjoista selviää, että turmakopteria lentänyt pilotti oli aiemmin rikkonut ilmailumääräyksiä.

Lehden mukaan lentäjä oli toiminut ilmailumääräysten vastaisesti vuonna 2015 lentäessään vastoin lennonjohdon ohjeistusta vilkkaasti liikennöidyssä ilmatilassa Los Angelesin kansainvälisen lentoaseman läheisyydessä. Tiedossa ei ole, oliko lentäjällä kyydissä matkustajia.

Tapauksesta kirjatun raportin mukaan pilotti oli pyytänyt lennonjohdolta lupaa lentää ilmatilan läpi, mutta lennonjohdosta vastattiin näkyvyyden olevan liian huono. Lupaa ei myönnetty ja pilotin kehotettiin kiertämään alue. Keskustelun aikana pilotti kuitenkin lensi ilmatilaan ja rikkoi ilmailusäännöksiä.

Tapauksen johdosta suoritetussa tutkinnassa rikkomusta pidettiin yksittäistapauksena. Tutkijat eivät löytäneet näyttöä siitä, että kyseessä olisi lentäjän normaali tapa. Lentäjälle annettiin tapauksen johdosta lisäohjeistusta suurien lentokenttien läheisyydessä lentämisestä sekä sääolosuhteiden huomioon ottamisesta.

Los Angeles Timesin mukaan pilotin tekemän rikkomuksen vakavuus jakaa mielipiteitä ilmailupiireissä. Lehden haastatteleman kokeneen lentäjän, Shawn Coylen mukaan kyseisenlainen rikkomus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Hänen mukaansa rikkomusta ei pidetä kovin vakavana.

Toinen lentäjä, Kurt Deetz kuitenkin muistuttaa, että lennonjohdon ohjeistuksen noudattaminen ja lentoaseman kiertäminen olisi lisännyt lentoaikaan vain viidestä kymmeneen minuuttia. Hän sanoo, että lentoaseman ilmatilaan lentäminen voi olla vaarallista liikelentokoneiden takia.

Uutishelikopteria pitään lentänyt Zoey Tur vertaa vuoden 2015 tapausta tammikuiseen turmaan. Molemmissa tapauksissa lentäjällä oli ongelmia huonon näkyvyyden kanssa.

Bryant, tämän tytär ja seitsemän muuta kuolivat, kun helikopteri iskeytyi huonossa säässä päin vuoren rinnettä 26. tammikuuta Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Myös lentäjä kuoli onnettomuudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.