Mainos

Jälleen käsittämätöntä ilkivaltaa – koulun leikkialue sotkettiin ulosteella

Varsinais-Suomessa Loimaalla koulun pihaa on sotkettu ulosteella. Ilkivalta kohdistui koulun leikkialueeseen maanantaina illalla. Edellisen kerran vastaavaa ilkivaltaa tehtiin viikonloppuna Helsingissä. 

Loimaalaisen Hirvikosken yhtenäiskoulun rehtori Jari Alppiranta kertoo, että ilkivalta huomattiin ohikulkijan toimesta hieman ennen kello kahdeksaa illalla.

– Ohikulkija huomasi tilanteen ja ilmoitti asiasta sitten koulun vararehtorille. Valvontakameroiden perusteella teosta epäiltiin ensin ulkopuolisia, mutta sitten paljastui, että tekijät ovat koulun omia oppilaita, rehtori kertoo.

Leikkialue siivottiin tiistai-aamuna ennen oppilaiden tuloa.

Poliisi puhuttaa lähipäivinä

Myös poliisi tutkii tapausta ilkivaltana. Lounais-Suomen poliisilaitoksen Loimaan poliisiaseman rikosylikonstaapeli Marita Uotila kertoo, että tekijöitä puhutellaan lähipäivien aikana.

– Tai kuulustellaan, jos he ovat yli 15-vuotiaita, eli rikosoikeudellisesti vastuussa. Siinä oli liukumäkeä ja muuta sotkettu, Uotila sanoo.

Koulun rehtori ja rikosylikonstaapeli toteavat molemmat ilkivallan olevan ikävä ja turha asia.

– Hyvin pieni juttu tämä on, mutta aiheuttaa pahaa mieltä. Yritän aina sanoa oppilaille, että jos tarkoitus on aiheuttaa pahaa mieltä opettajille, tällaisesta kärsivät kaikki muutkin, loppupeleissä myös nuorten vanhemmat verojenmaksun muodossa, Alppiranta tiivistää.

Rehtorin nimi korjattu 28.4. kello 11.41.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.