Mainos

Päiväkotiin murtauduttiin Nurmijärvellä – törkeät teinit saivat aikaan järjetöntä tuhoa

Nurmijärvellä sijaitsevaan Kylänpään päiväkotiin murtauduttiin sunnuntaina. Kolmen ryhmän päiväkoti rikottiin ja sotkettiin törkeästi. Poliisi sai alaikäiset tekijät kiinni.

– Päiväkodista oli rikottu kaikki. Sisuskalut, seinät, ikkunat, jopa välikaton levyä oli rikottu. Mistään järkevästä toiminnasta ei ole ollut kyse. Silkkaa hävyttömyyttä, Rikoskomisario Markku Tuovinen kertoo.

Tekijöiksi osoittautuivat 14 -ja 15-vuotiaat pojat, jotka on saatu kiinni.

– 15-vuotiaaseen voidaan kohdistaa rikosoikeudellisia seuraamuksia. 14-vuotias jää lastensuojelunpiirin käsittelyyn. Häneltä voidaan kuitenkin vaatia vahingonkorvausvaatimus, Tuovinen tarkentaa.

Nurmijärven kunnan sivistystoimen johtaja Tiina Hirvonen kuvailee tilannetta päiväkodissa.

– Olivat tulleet ikkunasta sisään. Lasisiruja oli ympäriinsä. Lasten ryhmien tilat oli sotkettu, mutta keittiö oli jätetty rauhaan. Myös tietokoneet ja kopiokone oli rikottu. Todella ikävää tällainen rikkominen ja sotkeminen, Hirvonen kertoo.

Lasten oli tarkoitus olla vielä tämän viikon päiväkodissa ennen päiväkodin sulkemista heinäkuun ajaksi, mutta tuhon vuoksi heidät siirrettiin toiseen päiväkotiin.

– Lasten vanhemmat ovat olleet ymmärtäväisiä tilanteesta. Päiväkotia siivotaan nyt ja toiminta alkaa normaalisti jälleen elokuussa, Hirvonen kertoo.

Vahingon laajuuden taloudellista kartoitusta ei ole vielä saatu valmiiksi, mutta poliisi arvelee tuhojen yltävän yli 10 00 euroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.