Jalkapallopomo Huuhkajien historiallisesta EM-kisapaikasta: "Ovet aukeavat aivan eri tavalla"

Jalkapallopomo Huuhkajien menestyksestä:"Ovet aukeavat aivan eri tavalla" 5:04
Videolla Ari Lahden haastattelu.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue varmisti perjantaina historiallisen EM-kisapaikan. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi MTV Urheilulle ajatuksiaan arvokisapaikan mahdollisista vaikutuksista.

Huuhkajien kisapaikka varmistui 3-0 Liechtenstein -voitolla. Maaleista vastasivat Jasse Tuominen ja Teemu Pukki, joka iski kahdesti. Lahti toivoo, että kisapaikka tuo uusia yhteistyökumppaneita.

– Ei pelkästään Palloliiton suuntaan, vaan toivon, että myös seurojen suuntaan. Toivon, että suomalainen jalkapalloilu voi tästä eteenpäin paremmin. Jos tässä kaikki kulminoituu vaan Palloliittoon, niin se ei sitten ehkä riitä. Toivotaan, että tämä nähdään yhteiskunnassa jalkapallon merkityksen pysyvänä nousuna, Lahti kertoo.

Tammikuusta 2018 lähtien Palloliiton puheenjohtajana toiminut ja Kuopion Palloseuran pääomistaja Lahti uskoo, että EM-kisapaikka tulee vaikuttamaan kotimaiseen Veikkausliigaan.

– Olisin todella yllättynyt, jos Veikkausliigan mediaoikeuksien arvo ei nousisi tämän myötä. Tämä osoittaa sen, että jalkapallo on kuningaslaji ja ihmiset ovat siitä kiinnostuneita. Niitä tähtiä muodostuu kuitenkin Veikkausliigasta. Sieltä ne tulevaisuuden tähdet tulevat, Lahti sanoo.

Lahti uskoo, että ulkomaalaisia pelaajatarkkailijoita tullaan näekmään entistä enemmän.

– Toinen asia, joka nostaa automaattisesti Veikkausliigan asemaa on se, että suomalainen jalkapalloilu on saanut myös arvostusta Euroopassa europaikan myötä. Sen vuoksi uskon, että eurooppalaiset seurajoukkueet tulevat olemaan entistä kiinnostuneempia suomalaisista pelaajista. Veikkausliigan merkitys tulee nousemaan sitäkin kautta, Lahti toteaa.

– Kiinnostus on selvästikin kasvanut. Juttelin Palloliiton myyntijohtaja (Mikko Varis) kanssa ja hän sanoi, että ovet aukeavat aivan eri tavalla kuin ennen. Huuhkajien nousu alkoi jo viime vuoden syksyn Kansojen liigan lohkovoitosta. Silloin jo saatiin hiukan makua siitä, että jalkapallo kiinnostaa. Nyt ollaan varsinaisesti lähdetty lentoon tämän EM-kisapaikan myötä, Lahti jatkaa.

Joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on aiemmin nähty arvokisoissa Pikkuhuuhkajien peräsimessä. Lahti kertookin, että tavoittena on neuvotella jatkosta marras-joulukuussa.

– Rive on tehnyt loistavaa työtä ja toivon, että EM-lopputurnauksen jälkeen alkaa kutkuttaa MM-turnaus. Siinä on projektia ja haastetta kerrakseen, Lahti päättää.

Huuhkajat kohtaa EM-karsintojen päätösottelussa maanantaina Kreikan.

Lue myös:

    Uusimmat