Jalkapallon supertähden patsas hajotettiin törkeästi – ainoastaan toinen jalka jäi paikoilleen

Ruotsia MM-kisoissa edustava Wolfsburgin Nilla Fischer oli yksi maansa neljästä pelaajasta, jotka saivat patsaan ennen kisojen alkua. Fischerin patsas oli hajotettu lauantain vastaisena yönä. 

Fischerin lisäksi patsaan olivat saaneet Hedvig Lindahl, Kosovare Asllani ja Caroline Seger. Kyseessä on yhteistyö Ruotsin jalkapalloliiton ja sen sponsorin, Coca-Colan välillä tasa-arvon hyväksi.

Ruotsalaispuolustajan patsasta säilytettiin Linköpingissä Stångan-joen varrella. Alueella asuva Jan Östlund kertoi Correnille, että patsas oli kadonnut yön aikana.

– Jalka oli enää jäljellä jalustassa. Se näytti siltä, että se oli murrettu irti, Östlund kertoo.

Patsaan loppuosa oli heitetty joen suuntaan ja se oli levinnyt useaan eri osaan. Fischer otti itse kantaa tapahtuneeseen omalla Instagram-tilillään. 

– Se, että symbolia vandalisoidaan julkisella paikalla Ruotsissa, on hyväksymätöntä. Kaiken lisäksi, kun kyseessä on kuva minusta naisjalkapalloilijana paraikaa käynnissä olevien MM-kisojen aikana, on se epäkunnioittavaa, Fischer kirjoitti.

– Olen täällä edustaakseni Ruotsia MM-kisoissa, enkä aio kommentoida asiaa enempää. Haluan lähettää rakkautta ja tsemppiä kaikille tytöille ympäri maailman. Älkää koskaan lopettako jalkapallon pelaamista, älkää koskaan lopettako taistelua tasa-arvon puolesta. Se on tärkeää, että tuemme toisiamme, Fischer jatkoi.

Ruotsi kohtaa sunnuntaina jalkapallon MM-kisoissa toisessa alkulohkon pelissään Thaimaan.

Lue myös:

    Uusimmat