Jalkapallon kääpiövaltio teki sen taas – avausvoittoa seurasi toiset juhlat

Uefan Kansojen liigan lokakuun ottelut saatiin päätökseen tiistai-iltana. D-liigassa lohkovoittokamppailut tiivistyvät, josta taistelee myös liigan yksi suurimmista yllättäjistä.

Ylälaidan videolla Suomen ja Kreikan välisen ottelun jälkitunnelmat Tulosruudusta.

Tämä yllättäjä ei ole Mixu Paatelaisen luotsaama Latvia, jonka Kansojen liiga-taival on sujunut syöksykierteessä. Latvia kärsi tiistai-iltana ruman tappion Georgialle 0-3-lukemin. Ennakkosuosikki Georgia varmisti voitollaan D-liigan ensimmäisen lohkon voiton ja täten se on myös liigansa ensimmäinen joukkue, joka on varmistanut paikkansa kesäkuussa pelattavissa pudotuspeleissä.

Liigan komeettana voidaan pitää vasta muutama vuosi sitten Uefan jäsenyyden saanutta Gibraltaria. Gibraltar nappasi jo toisen voittonsa putkeen D-liigan 4. lohkossa, kun se kukisti Liechtensteinin tiistai-iltana 2-1-lukemin. Liechtenstein siirtyi ottelussa 1-0-johtoon ottelun 15. peliminuutilla, kun vierasjoukkueen Dennis Salanovic ohitti kotijoukkueen maalivahdin Kyle Goldwinin. Gibraltar tasoitti ottelun toisella puoliajalla, kun Lincoln Red Impsiä edustava George Cabrera puski maansa tasoihin.

Muutama minuutti myöhemmin puolustaja Joseph Chipolina räjäytti Gibraltarin Victoria Stadiumin, kun hän viimeisteli joukkueensa voitto-osuman kulmapotkutilanteesta ottelun 66. minuutilla.

Videolla Gibraltarin voittomaali:

Voittonsa myötä Gibraltar taistelee tosissaan D-liigan jatkopaikasta. Lohkoa johtaa Makedonia yhdeksällä pisteellä, mutta Gibraltar porskuttaa perässä kuudella pisteellä. Kansojen liiga jatkuu marraskuussa, jolloin pelataan lohkovaiheen kaksi viimeistä ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat