Oho! Sveitsiltä maaginen nousu Belgian tähtisikermää vastaan – höykytti lopulta jääkiekkolukemin

Jalkapallon Kansojen liigassa nähtiin todella upea kohtaaminen, kun Sveitsi ja Belgia ratkaisivat Liiga A:n kakkoslohkon voittajan. Panoksena pelissä oli paikka pudotuspeleihin. Belgian vahvasta alusta huolimatta Sveitsi nousi huikeasti 5-2 voittoon.

Kuvan videolla raportti Suomen ottelusta Unkaria vastaan.

Belgialaiset aloittavat ottelun erittäin vahvasti. Se johti ottelua vain reilun vartin jälkeen 2-0 kahdella Thorgan Hazardin maalilla.

Tästä alkoi yksi kaikkien aikojen upeimmista nousuista. Sveitsi tarvitsi ottelusta useamman maalin voiton, sillä voitolla joukkueet olisivat tasapisteissä, ja keskinäisten pelien tulokset ratkaisisivat. Belgia oli voittanut oman kotiottelunsa 2-1 lukemin.

Ensimmäisen puoliajan aikana Sveitsi nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-2 johtoon ennen taukoa. Maalinteossa onnistuivat Haris Seferovic kahdesti ja Ricardo Rodriguez kertaalleen.

Toisen jakson sävelet olivat selvät, Sveitsi tarvitsisi vielä yhden maalin. 62. minuutin pelin jälkeen Xherdan Shaqiri tarjoili Nico Elvedille, joka viimeisteli Sveitsille 4-2 lukemat. Reilu viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Seferovic täydensi hattutemppunsa, ja johdatti maan Kansojen liigan pudotuspeleihin. Samalla kärkimies nousi liiga A:n maalipörssin kärkeen viidellä maalillaan.

Sveitsi pääsee pelaamaan Kansojen liigan mestaruudesta, pudotuspelit pelataan ensi vuoden kesäkuussa Portugalissa. Englanti ja Portugali ovat varmistaneet myös paikkansa jatkopeleissä. Neljäs joukkue tulee olemaan Hollanti tai Ranska.